Oulussa joka vuosi järjestettävät ilmakitaransoiton MM-kisat pääsivät myös hulluimpien kilpailujen joukkoon.

Erilaisia kilpailuja järjestetään laidasta laitaan ympäri maailman. Jotkut niistä laittavat ihmisten sitkeyden ja vahvuudentestiin.

Thrillist listasi maailman hulluimpia kilpailuja, joihin ihmiset osallistuvat. Sijalta kymmenen löytyy ilmakitaransoiton MM-kisat, jotka on järjestetty Oulussa 90-luvun puolivälistä alkaen. Kisat tuovat Ouluun kansallisia mestareita Yhdysvaltoja ja Japania myöten ja kilpailun suosio on vuosien saatossa kasvanut.

Thrillistin listan top kolmeen pääsivät alla olevat kilpailut:

3. Liitopuvulla lentäminen

Kun BASE- ja laskuvarjohyppääminen ei enää riitä, hyppääjät pukeutuvat liitopukuihin ja hyppäävät alas vuorilta. Kiinassa pidettävään kilpailuun voi osallistua vain kutsun saatuaan. Kilpailussa 16 parasta liitopukulentäjää hyppäävät korkealta rantakalliolta. Kilpailijoita varten on rakennettu rata, jossa on esteitä ja sen nopeiten selvittänyt voittaa.

2. Kloofing

Sukeltajat kävelevät vajaan 30 metrin korkeuteen alustalle ja tippuvat sieltä elegantisti veteen. Mestaruuskilpailut pidetään 26. lokakuuta Thaimaassa.

1. Vapaasukellus

Sukeltajat koettavat uida mahdollisimman syvälle ilman hengityslaitteita. Bahaman saarilla sijaitseva Dean’s Blue Hole on maailman syvin suolaveden täyttämä reikä, jonka syvyys on noin 200 metriä. Marraskuun 9-19. päivä järjestetään Vertical Blue -vapaasukelluskilpailu kyseisellä paikalla.

Katso alta videoesimerkki listan ykköspaikan kilpailusta:

Lähde: Thrillist

Kuuminta juuri nyt on Wildz! Tarjolla on 500 ilmaiskierrosta!x