Talon omistajia kehotetaan tarkistamaan ettei avainkilpiin ole jätetty läpinäkyvää teippiä – tämä on varkaiden uusin keino merkitä asunnot, jotka ovat tyhjillään.

Varkaat käyttävät simppeliä, mutta tehokasta ”teippitestiä” selvittääkseen mitkä kodit ovat helppoja kohteita. Tätä metodia on käytetty Irlannin pääkaupungissa Dublinissa, jossa varkaat ovat merkanneet samalla asuinalueella sijaitsevia taloja.

”He peittävät avainkilven avainreiän teipillä selvittääkseen käydäänkö talossa säännöllisesti”, yksi asukkaista kertoo The Independent -uutisille ja jatkaa:

”Kahteen eri taloon laitetut teipit löytyivät minun kadultani, North Strandista. Ilmiö on asukkaiden kannalta huolestuttava.” 

Varkaat käyttävät samaa metodia myös muualla, erityisesti loma-asuntojen lähellä. North Strandin paikallisasukkaat ovat pyytäneet alueelle ylimääräisiä poliisipartioita, jotta varkaat pelästyisivät. Poliisi kehottaa asukkaita irrottamaan teipit mahdollisimman nopeasti, jotta varkaat eivät ottaisi heitä kohteekseen.

1

Tämä niksi on edullinen ja varma tapa selvittää ovatko kodit asutettuja vai ovatko omistajat esimerkiksi matkalla – siksi varkaat suosivat kyseistä metodia.

”Tällä tavalla selvitetään onko asunto tai talo säännöllisessä käytössä. On varmaa että menetelmää käytetään murtovarkauksiin tai muihin rikoksiin”, kunnanvaltuutettu, Ciaran Cuffe, toteaa.

Kunnanvaltuutetun mukaan alueella oli monia taloja, joissa ei asunut ketään ja varkaat olivat tästä tietoisia – osa ihmisistä oli menehtynyt ja osa oli lomalla.

2

Teippitesti on vain yksi varkaiden käyttämistä metodeista, joka aiheuttaa huolta Irlantilaisissa.

Viime vuonna moni asukas oli raportoinut erikoisista tienvarteen ja jalkakäytävälle jätetyistä merkinnöistä Dublinin läheisyydessä sijaitsevassa Ballybrackissa ja Shankillissa.

Poliisi epäilee että tämä oli toinen tapa selvittää asuuko kiinteistöissä ketään – tai ovatko asukkaat esimerkiksi matkalla.

Varkailla on tapana merkitä helppoja kohteita, jotka voidaan ryöstää turvallisesti. Olethan tarkkana ettei omaa kotiasi ole merkattu teipillä, kuistin viereen jätetyllä kolikolla tai muulla vastaavalla menetelmällä. 

 

Lähde: thesun.co.uk