Jos vihaat tuhatjalkaisia, niin tulet myös vihaamaan opiskelijaa joka antaa ötökän kävellä hänen ihollaan.

Taiwanilainen biologien opiskelija, Neil Cheng Le, 26, omistaa 43 senttimetriä pitkän tuhatjalkaisen, jonka latinankielinen nimi on ”Scolopendra gigantea”.

Cheng Le antaa valtavan tuhatjalkaisen kävellä hänen paljaalla ihollaan, jonka jälkeen tuhatjalkainen pääsee herkuttelemaan kissanruoalla.

Hän varoittaa muita olevansa kokenut lemmikkien omistaja:

Suuren ja myrkyllisen tuhatjalkaisen pitämiseen lemmikkinä liittyy riskejä, jotka kannattaa jättää kokeneille ihmisille.

”Niiden purema voi olla todella kivulias, mutta en tunne oloani turvattomaksi sillä olen kokenut niveljalkaisten harrastaja. Voin huoletta antaa tuhatjalkaisen kävellä pitkin ihoani ja syötän eläintä käsin. Kämppikseni on yhtä hullu kuin minäkin, hänellä on myrkyllisiä lemmikkejä. Tuhatjalkainen on aina ollut todella kiltti ja helppohoitoinen. Tuhatjalkaisen hoitamiseen tarvitaan kuitenkin erikoisosaamista.”

Suuttuessaan tai tuntiessaan olonsa turvattomaksi, tuhatjalkainen voi pistää ja aiheuttaa sietämätöntä kipua, rakkuloita, pahoinvointia ja kuumetta. Niiden pistos on myrkyllinen, tuhatjalkaiset voivat syödä jopa 15 kertaa itseään suuremman saaliin – tämä tarkoittaa sitä että Cheng Le:n oli valittava kämppiksensä huolellisesti.

Meinasin oksentaa – jaa artikkeli, jos et itsekään tuntenut oloasi kotoisaksi videon aikana.