Pariisia voi ihailla jatkossa yläilmoistakin käsin

Ranskan pääkaupunkia voi katsella korkeuksista, kun zeppeliini-ilmalaiva nostaa turisteja yläilmoihin.

Ilmalaiva lentää matalalla ja hitaasti, joten kyydissä olevat saavat mahdollisuuden ihailla maaseutua ja linnoja Pariisin ulkopuolella sekä kaukaisuudessa näkyvää kaupungin siluettia ja jopa Eiffel-tornia.

Zeppeliinin kyytiin pääsee 250 eurolla puoleksi tunniksi. Kerralla kyytiin mahtuu 12 turistia, jotka pääsevät noin 300 metrin korkeuteen ja liikkuvat noin 60 km/h nopeudella Seinen tai Versaillesin yllä. Vastaava konseptio on kerännyt jo suurta suosiota Saksassa.

Zeppeliini ohjastava Catherine Board ylistää uutta tapaa nähtävyyksien katseluun sekä korosti aluksen turvallisuutta.

”Tämä alus on luultavasti turvallisin ilma-alus, koska sen sisällä oleva kaasu on heliumia ja se on täysin syttymätön kaasu. Bensatankit ovat itse asiassa sen syttymättömän kaasun sisällä, joten helium ei voi palaa”, Board kertoo.

”Jos moottorit menevät epäkuntoon, toisin kuin muut alukset, jotka joutuvat tulemaan alas, tämä ilma-alus voi liitää, se oikeasti leijuu. Siksi meillä on painolastia kyydissä ja voimme leijailla niin kauan, kunnes löydämme turvallisen paikan laskeutua. Tämän zeppeliinin kanssa on todella vähän asioita, jotka voivat mennä pieleen”, aluksen ohjaaja paljastaa.

Katso alta video zeppeliinikyydistä:

Lähde: Telegraph