Suurin osa ihmisistä käy nukkumaan turvallisin mielin ja ajattelee heräävänsä tavalliseen tapaan seuraavana aamuna.

Sänky on monille kodin turvallisin paikka – siinä saa levätä eikä tarvitse olla peloissaan että joku vahingoittaisi tai satuttaisi. 

Mutta perheenäiti Natalia Pumfrey ei saanut nauttia turvallisista yöunista, sillä hän heräsi turvonneiden silmien ja heikentyneen näön kanssa. Niinpä Natalian oli pakko lähteä päivystykseen keskellä yötä. 

Syy? Essexistä kotoisin oleva Natalia oli saanut valemustalesken pureman – kyseessä on Iso-Britannian myrkyllisin hämähäkkilaji.

”Tunsin hämähäkin kasvoillani, otin siitä kiinni ja heitin sen pois huoneesta”, Natalia kertoo ja jatkaa:

”Kello oli noin 4 aamulla. Heräsin 6 aikaan, kun tyttäreni nousi sängystä. Minä en nähnyt mitään ja kuvittelin saaneeni silmätulehduksen.” 

Natalia huomasi nopeasti, että hänen tilansa oli kuitenkin huomattavasti vakavampi. 

”Aviomieheni katsoi minua ja sanoi: ’herranjumala, katso peiliin’. Silmäni olivat turvonneet, sumeat ja niissä oli valkoisia hyytelö muistuttavia läikkiä. Sanoin: ’en näe mitään.’ .”

32-vuotias perheenäiti kiirehti sairaalan päivystykseen, jossa hänen tilansa saatiin hallintaan. 

Natalia ei onneksi saanut vakavia vammoja, mutta hän pelkää nykyään nukkua ikkuna auki. 

”Yksi sairaalassa olleista naisista totesi, että oireeni saattoivat johtua valemustalesken puremasta. Ne eivät ole suuria. Ne ovat suurin piirtein kolikon kokoisia. 10 kuukauden ikäinen vauva oli myös huoneessani. Onneksi hämähäkki ei purrut tytärtäni. Vauva nukkui pinnasängyssä ja 2-vuotiaani nukkui myös samassa huoneessa.” 

Onneksi tämä tarina ei päättynyt pahemmin. Valitettavasti tämä tarina ei myöskään parantanut tai auttanut pelkoani hämähäkkejä kohtaan. 

Mitä sinä olisit tehnyt, jos olisit herännyt samalla tavalla kuin Natalia? Kerro mielipiteesi kommenteissa. 

Jaa uutinen Facebookissa, jotta ystäväsi muistavat olla tarkkana ulkomailla!