yle.fi
yle.fi

Iltalehden teettämän tuoreen gallupin lukemat kertovat Perussuomalaisten kannatuksen kasvaneen huomattavasti edellisistä mittauksista. Tuore kannatuslukema on 16,8%, joka on enää 0,5% Kokoomuksen perässä ja molemmat mahtuvat virhemarginaalin sisään. Keskustan kannatus on romahtanut aiemmasta 26:sta 23,5%:iin.

Kreikan ongelmilla sekä maahanmuuttoon liittyvillä asioilla uskotaan olevan vaikutusta viime aikaisessa kannatuksen kasvussa. Maahanmuutosta on tulossa tärkeä teema näissäkin vaaleissa ja viime aikojen järkyttävillä tapahtumilla, kuten Tapanilan joukkoraiskaus, voi olla iso vaikutus loppumetreillä vaalien lähestyessä. Perussuomalaiset tuntuvat olevan ainoana puolueena aidosti kriittisiä maahanmuuttoa ja sen mukanaan tuomia ongelmia kohtaan. Yhä useampi kansalainen on viimeaikaisten uutisten myötä alkanut varmasti pohtia suvaitsevaisuuden ja avarakatseisuuden seurauksia.

Syksyllä pääkaupunkiseudulla pelkoa herätti katujengi, joka pahoinpiteli satunnaisesti ihmisiä ilman mitään syytä. Kansanedustaja Tom Packalen arvioi silloin blogissaan syyksi epäonnistuneen maahanmuuttopolitiikan. Packalen paljasti myös, että jo ennen kansanedustajaksi siirtymistään, kun hän toimi poliisivoimissa, maahanmuuttajajengien kantaväestöön kohdistamat hyvin raa’at pahoinpitelyt olivat arkipäivää, mutta niistä piti kuitenkin tiedotusohjeen mukaan puhua vain tavallisina väkivaltarikoksina ja erityispiirteet piilottaen, koska tekijät kuuluivat vähemmistöön.

Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tuoreen raportin mukaan joka kolmas raiskauksesta tuomittu on ulkomaalaistaustainen, kerrottiin eilen Helsingin Sanomissa. Kyseisen tutkimuslaitoksen erikoissuunnittelija Hannu Niemi kommentoi, että maassamme tapahtuvien raiskausten määriä on voinut lisätä pitkällä tähtäimellä se, että ulkomaalaistaustainen väestö on kasvanut Suomessa.

Tuore Tapanilan joukkoraiskaustapaus, jossa junasta poistunut tyttö raiskattiin viiden ulkomaalaisen toimesta, on saattanut olla viimeinen pisara monelle. Sen vaikutukset eivät vielä tuoreimmissa gallupeissa ehtinyt näkyä ja Perussuomalaisten kannatus on viime päivinä saattanut kasvaa voimakkaastikin.

Vastaa alla olevaan kyselyyn, mikä on oma suhtautumisesi tällä hetkellä maahanmuuttoon.

 

Kommentoi alle, onko maahanmuuttoon liittyvillä asioilla vaikutusta äänestyskäyttäytymiseesi kevään vaaleissa.

Lähteet: IL.fi, HS.fi