Rottakebua vai kengurua ruoaksi? Katso top 10 kummallisimmat ruoat

Valentyn Volkov / Shutterstock.com
Valentyn Volkov / Shutterstock.com

Lontoossa maanantaina testattavan kantasoluburgerin kunniaksi kummallisimpia, oudoimpia ja kalleimpia ruokia listattiin kymmenen evään verran.

Metron kokoamalta listalta löytyi seuraavanlaiset syömiset:

10. Rottakebab

Kiinassa mies joutui sairaalaan syötyään tietämättään rotasta tehtyä kebabia, jota myytiin tien varrella.

9. Tangelo

Tiedemiehet ovat pitkään leikitelleet erilaisten ruokien kanssa. Eräs tutkijaporukka keksi, että voisi olla hauska idea luoda hedelmä, joka olisi sekoitus mandariinia (engl. tangerine) ja greippiä.

8. Lemato

Toinen tutkijaporukka ajatteli mennä askeleen pidemmälle ja tehdä sitruunan ja tomaatin hybridin.

7. Maailman suurin kuppikakku

Vaikuttaa siltä, että ruokien maailmassa koolla on väliä. Maailman suurin kuppikappu oli iso hitti, kun se paljastettiin autotapahtumassa Michiganissa. Kuppikakulla oli painoa 555 kiloa.

6. Maailman suurin lihapulla

Lihapullia on helppo syödä milloin minkäkin ruoan kanssa, mutta näin suuren pullan kanssa voisi hyvin olla jo vaikeuksia, sillä sitä ei noin vain suuhun napatakkaan. Suurimmalla lihapullalla oli painoa 101 kiloa.

5. Maailman suurin bread and butter -jälkiruoka

Listalla jatketaan vielä maailman suurimpien ruokien parissa. Yksi maailman suurimmista ikinä tarjoilluista jälkiruoista oli yli kahden metrin korkuinen. Jälkiruokaan meni 1 000 siivua leipää, 70 omenaa ja 56 kananmunaa.

4. Kallein kebab

Kebabista ei yleensä joudu pulittamaan suuria summia, mutta eräässä ravintolassa annoksesta joutuu maksamaan 750 puntaa. Siinä on tosin mukana shampanjaa, joka voi selittää hintaa.

3. Kallein pekonileipä

Joskus ruokailusta voi maksaa paljon, etenkin jos on erityinen syy. Harvemmin kuitenkin odottaa joutuvansa maksamaan suuria summia pekonileivästä. Paul Phillipsin kahvilassa sellaisella on kuitenkin hintaa 150 puntaa.

2. Donitsiaamupalaleipä

Tästä aamiaisesta saa ainakin paljon kaloreita. Dunkin’ Donuts’:n paistettu kananmuna ja pekoni -leipä on sokeroidun donitsin välissä.

1. Kengurua, emua ja mehiläistä

Kaikkea kolmea saa australialaisen hotellin tarjoamasta mega menusta. Annoksen kengurunliha on savustettu.

Lähde: Metro