Sosiaalisessa mediassa ja internetissä leviävät villitykset voivat olla hengenvaarallisia – tästä syystä vanhempien tulee olla tietoisia mahdollisista ja jopa odottamattomista vaaroista.

Jo muutamia vuosia sosiaalisessa mediassa, erityisesti nuorten keskuudessa levinnyt trendi on vienyt tuhansia lapsia sairaalaan. Usko tai älä, mutta nuoret ovat osallistuneet ”haasteeseen”, jossa kisaillaan siitä kuka pystyy nauttimaan eniten kapseleita, jotka sisältävät pyykinpesuainetta.

Tiedän, ilmiö kuulostaa täysin järjettömältä ja mieleeni tuli ensimmäisenä ajatus: ”kuka tällaista muka tekisi?” Nuoret ja erityisesti lapset eivät kuitenkaan välttämättä ymmärrä sitä, että karkin näköisen pesuainekapselit voivat johtaa pahimmillaan kuolemaan.

Haasteesta ei saa minkäänlaista palkintoa (lukuunottamatta tykkäyksiä ja katselukertoja).

Tämä tarina kertoo Yhdysvalloista kotoisin olevasta pojasta, joka söi 3 pyykinpesuainekapselia.

Youtube
Youtube

Poika oli osallistunut haasteeseen tietämättä sen hengenvaarallisista riskitekijöistä.

Oireet alkoivat välittömästi

Poika oli aluksi tuntenut kovaa poltetta suussaan, jonka jälkeen hän oli alkanut yskimään voimakkaasti. Tämän seurauksena aine oli kulkeutunut hengitysteitä pitkin keuhkoihin ja kurkkuun.

Pyykinpesuaine tappaa soluja, sillä se sisältää rasvan ja nesteen läpäiseviä kemikaaleja – tämän seurauksena solut hajoavat ja aiheuttavat sisäistä verenvuotoa sekä tukehtumisen tunteen.

Tässä vaiheessa lienee turha sanoa, kuinka hengenvaarallisia tämänkaltaiset oireet ovat. Samaan aikaan keho puolustautuu ”tulehdusta” vastaan ja keuhkoihin kerääntyy nestettä, jonka vuoksi hengitys vaikeutuu ja muuttuu jopa mahdottomaksi.

Ilmiö on pelottavan yleinen ja yli 10 000 nuorta on vuosittain joutunut sairaalahoitoon kokeiltuaan kyseistä temppua.

Laundry

Pojan äiti oli ollut tempun aikana kotona – tämän ansiosta nuorukainen myös pelastui, sillä huolestunut äiti oli soittanut välittömästi hätänumeroon.

Poika kuljetettiin teho-osastolle, jossa hän sai oireisiinsa tarvittavaa hoitoa.

Voit katsoa oheiselta videolta tapauksesta kertovan raportin.

Pyykinpesuaine ei kuulu missään nimessä suuhun!

Jaa tieto Facebookissa, jotta vanhemmat muistavat varoittaa lapsia tästä sairaasta ja hengenvaarallisesta ”trendistä.”

Lähde: Youtube / Chubbyemu