shutter

Leijonat onnistuivat kukistamaan MM-kisojen isäntämaan Valko-Venäjän lukemin 2-0.

Ensimmäinen erä oli hyvin tasainen ja kenttää sahattiin kovalla sykkeellä edestakaisin, kunnes Kontiola napautti turnauksen toisen maalinsa ja Suomi siirtyi 1-0 johtoon. Ennen ensimmäistä maalia erän alkupäässä Olli Palola onnistui melkein maalinteossa, kun hän laukoi tolppaan.

Toisen erän alussa Valko-Venäjä pääsi pelaamaan 4-3 ylivoimaa, kun Suomen jäähypenkillä istui kaikkiaan kolme leijonaa. Toinen erä oli kokonaisuudessaan varsin rikkonainen ja Suomen jäähypenkkiä lämmitettiin hyvin moneen kertaan, mutta onneksi Valko-Venäjä ei onnistunut tekemään maalia.

Kolmas erä aloitettiin Suomen johtaessa niukasti 1-0. Erässä nähtiin varsin kyseenalainen suomalaisjäähy, kun Leo Komarov työnnettiin Valko-Venäjän maalivahdin päälle. Leijonalauma onnistui selvittämään jäähyn puhtain paperein. Valko-Venäjä haki vimmatusti tasoitusta, mutta 16 sekuntia ennen ottelun päättymistä Kontiola viimeisteli lukemat 2-0 tyhjään maaliin.

Suomen pelit jatkuvat huomenna perjantaina Sveitsiä vastaan kello 20:45.