New Kim on belgialainen 2-vuotias kilpakyyhky, joka hetki sitten kruunattiin maailman kalleimmaksi kyyhkyksi. Linnusta tarjottiin Etelä-Afrikan huutokaupassa huimat 1,3 miljoonaa euroa.

Näin kalliita kilpakyyhkyjä kasvattavat isä ja poika, jotka ovat kotoisin Antwerpista, Belgiasta. Gaston ja Kurt Van De Wouver ovat kasvattaneet uransa aikana lukuisia kyyhkyjä, jotka ovat voittaneet palkintoja kansainvälisissä kilpailuissa. Tämän vuoksi ei ole ihme, että kyyhkyt ovat arvostettuja maailmalla.

New Kim on kallein koskaan kaupatta kyyhky

New Kimin menestys kilpailuissa ei ole mikään yllätys, sillä sen sukupuu koostuu pelkistä voittajista. Asiantuntijoiden mukaan Etelä-Afrikan ostaja ei kuitenkaan aio kisata kyyhkysellä vaan käyttää sitä jalostukseen. Riski linnun menettämiseen kisan aikana on aivan liian suuri ja samaan aikaan sen poikaset voivat tuottaa valtavan määrän tuottoa.

New Kim on tällä hetkellä yksityisen turvallisuusyrityksen suojaama. Tämä varmistaa sen ettei kyyhkylle tapahdu mitään ennen kuin se siirtyy uuden omistajan luoke.