Kaikki tietävät suositut Disney-elokuvat ja sen, että ne perustavat vanhoihin satuihin ja tarinoihin joita on kerrottu jo satoja, jossain tapauksissa tuhansia vuosia. Monelle kuitenkin varmasti tulee yllätyksenä se, että nämä sadut eivät todellakaan ole tarkoitettu pienille lapsille tai välttämättä edes vähän vanhemmille. Alkuperäisversiot näiden animaatioiden taustalla sisältävät nimittäin aimo annoksen tragediaa, väkivaltaa ja seksiä. Monet nykyäänkin tehdyt elokuvat, tarinat ja sen sellaiset kalpenevat niiden kauheuksien rinnalla mitä nämä klassikot sisältävät.

Tässä muutama Disney-klassikko elokuva ja lyhyt synopsis. Sen jälkeen tarinan alkuperäisversion kohokohdat jotka eivät mahtuneet nykyversioon mukaan tai jätettiin pois raakuutensa takia. Edellinen osa tästä.

1. Rapunzel nai oikeasti sokean prinssin.

sub-buzz-9124-1479160782-1

Disney

Nykyaikaisessa Disney-versiossa Rapunzel on kaunis nuori neito jolla on pitkät vaaleat hiukset. Hän elää vankina tornissa ja eräänä päivänä tapaa rosvon jonka kanssa hän kokee monta seikkailua joita alkuperäisversiossa ei ole.

sub-buzz-3977-1479161006-3

Johnny Gruelle 

Alunperin Rapunzelin vanhemmat olivat maanviljelijöitä jotka saivat hänet tyttärekseen vaihtokaupassa noidalta. Kun tyttö oli 12-vuotias noita lukitsi hänet torniin ja ainoa tie hänen luokseen oli kiivetä hänen pitkiä vaaleita hiuksia pitkin. Tottakai ohi kulkeva prinssi käytti tilaisuuden hyväkseen ja nai Rapunzelin. Prinssin tullessa toiselle visiitille noita olikin odottamassa häntä ja taistelun tiimellyksessä prinssin silmät puhkeavat. Prinssi samoilee sokeana metsässä ja löytää onneksi Rapunzelin kuullessaan tämän laulavan. Sokea sankari saa vielä näkönsäkkin takaisin neidon maagisten suudelmien ansiosta.

2. Pocahontasilla ja John Smithillä ei ollut minkäänlaista suhdetta.

sub-buzz-8907-1479161506-1

Disney

Disney-elokuvassa Pocahontas rakastuu John Smithiin ja saa aikaiseksi melkein sodan englantilaisten ja intiaanien välillä.

sub-buzz-11244-1479499136-8

New England Chromo. Lith. Company

Oikeassa elämässä Matoaka-niminen intiaanipäällikkö Powhatanin tytär on Pocahontasin esikuva. Nykyisen Virginian alueella tapahtui välikohtaus jossa intiaanin kaappasivat John Smithin vaihtaakseen hänet panttivankeihin. Matoaka pelasti Smithin hengen mutta mitään muuta suhdetta heidän välillään ei ollut. Myös itsekkin jonkin aikaa panttivankina ollut intiaanineito kyllä meni naimisiin myöhemmin englantilaisen miehen kanssa (joka siis ei ollut John Smith) mutta kuoli valitettavasti 22-vuotiaana tuntemattomista syistä.

3. Notre Damen kellonsoittaja kuoli nälkään.

sub-buzz-10574-1479163011-1

Disney

Notre Damen kellonsoittaja oli rujo poika joka rakastui mustalaistyttöön ja pelasti hänen henkensä. Näin siis Disney-versiossa.

sub-buzz-10040-1479519191-1

Universal Pictures

Victor Hugon alkuperäisessä novellissa Quasimodo epäonnistuu Esmeraldan pelastamisessa ja joutuu katselemaan kun hänet hirtetään. Sureva kellonsoittaja menee hautausmaalle ja näännyttää itsensä kuoliaaksi rakkaansa haudan vieressä. Kun Esmeraldan hauta myöhemmin avattiin sieltä löytyi kaksi luurankoa jotka muuttuivat pölyksi.

4. Pinokkio oli k*sipää eikä hänestä koskaan tullut oikeaa poikaa.

sub-buzz-24808-1479163848-1

Disney

Hollywoodin luoma Pinokkio oli mukava ja sympaattinen kaveri pienistä heikkouksistaan huolimatta josta tuli oikea poika yksinäisen puusepän iloksi.

sub-buzz-18213-1479505015-1

J.B. Lippincott

Carlo Collodin tarinassa Pinokkio on syntymästään asti ilkeä pieni poika. Hän varastelee ja käyttäytyy huonosti. Jopa hänen isänsä ei pidä hänestä. Eräänä päivänä kissa ja kettu hirttävät Pinokkion rangaistuksena hänen pahoista teoistaan ja katselevat kun hän kuolee hitaasti heiluen tuulessa kuin sätkynukke.

5. Mowgli syyllistyi joukkomurhaan.

sub-buzz-9484-1479164430-1

Disney

Disneyn versiossa Mowgli on orpo joka hengailee viidakossa karhun ja pantterin kanssa kokien monia seikkailuja.

sub-buzz-31921-1479518447-1

Maurice ja Edward Detmold

Rudyard Kiplingin kirjassa Mowgli, tapettuaan ensin Shere Khan -tiikerin saa tietää, että hänen alkuperäiset vanhemmat ovat vankeina maanviljelijöiden kylässä. Mowgli tuhoaa kylän ja tappaa sen asukkaat. Ihmiset alkavat tämän takia uskomaan, että hän on paha henki. Lopulta Mowgli löytää itsellensä mielenrauhan englantilaisten hallinnoimasta kylästä.

Lähde: buzzfeed.com