Seksi on mukavaa, mutta kohtuus on siinäkin avainasemassa onnellisen suhteen luomikseksi ja ylläpitämiseksi.

Lukuisissa tutkimuksissa ja kirjoissa on väitetty, että mitä enemmän seksiä harrastaa, sitä onnellisempi on. Aiempi väite pitää osittain paikkansa, mutta monia kertoja viikossa seksiä harrastavat ihmiset eivät ole onnellisempia kuin esimerkiksi kerran viikossa seksiä harrastavat ihmiset. Tutkimus tehtiin yli 30 tuhannelle Amerikkalaiselle, joten tulokset ovat enemmän kuin suuntaa antavia.

”Useamman kerran viikossa seksiä harrastavat pariskunnat eivät ole onnellisempia kuin ihmiset, jotka harrastavat seksiä kerran tai pari viikossa”, kertoo johtava tutkija Amy Muise.  ”Tulokset viittaavat siihen, että on tärkeää säilyttää läheinen yhteys kumppanin kanssa, mutta seksiä ei tarvitse harrastaa kuitenkaan päivittäin, kunhan läheisyyden tunne säilyy.”

Yleinen stereotypia on se, että miehet haluavat parisuhteessa enemmän seksiä kuin naiset. Tutkimuksessa kävi kuitenkin ilmi, että halut olivat keskimäärin yhtä suuria sukupuoleen katsomatta.

Tutkimuksessa huomattiin, että vähemmäin kuin kerran kuukaudessa seksiä harrastavat ihmiset eivät yleensä olleet onnellisia. Tutkimuksessa vertailtiin myös tuloja ja kuinka ne vaikutttavat parisuhteen onnellisuuteen. Kävi ilmi, että 15-25 tuhatta dollaria vuodessa tienaavat ihmiset olivat yhtä onnellisia suhteessaan kuin 50-75 tuhatta dollaria vuodessa tienaavat pariskunnat.

Yhteenvetona voisi todeta, että harrastakaa sopivasti seksiä, nauttikaa elämästä ja älkää liikaa murehtiko raha-asioista!

Lähde: sciencedaily.com