Hvladimir on niin sanottu ”Venäjän vakoilijavalas”, joka ilmestyi Pohjois-Norjaan huhtikuussa 2019 siihen asennettujen vakoilulaitteiden kanssa. Maitovalas on ollut ihmisiä kohtaan erittäin tuttavallinen ja se on jäänyt asustelemaan Hammerfestin sataman läheisyyteen vuodesta 2019 lähtien.

Valaan käytöksen (ja laitteiston perusteella) on selvää, että eläin on lähtöisin vartioiduista tiloista. Norjan valaita tutkiva ryhmä päätti tarkkailla valasta ja sen vointia tarkemmin. Kävi ilmi, että eläin ei osannut saalistaa ja se oli tämän seurauksena joutunut aliravitsemukseen – valas sai kuitenkin tutkijoilta ruokaa ja tänä päivänä se osaa jo saalistaa omatoimisesti.

Kajakoimassa ollut norjalaismies koki yllätyksen

Norjalaismies oli Hammerfestin sataman vieressä kajakkinsa kanssa, kun Hvladimir ilmaantui hänen luokseen. Valas käyttäytyi erittäin tuttavallisesti ja se vaikutti olevan leikkisällä päällä. Kaksikko vietti yhdessä muutaman minuutin, kunnes Hvladimir päätti viedä GoPro:n mukanaan ja kuvata oman luontodokumentin.

Mies oli jo heittänyt kameralleen hyvästit, kun tuttavallinen valas palasikin pintaan haettuaan kameran pohjasta ja palautti laitteen takaisin alkuperäiselle omistajalleen.

Katso huikea video alapuolelta!