Uusia sääntöjä Liigaan kaudelle 2014-15

shutterstock_185523746

Kolmen viikon päästä alkavaan jääkiekon Liigaan on tehty muutoksia.

Sääntömuutoksia ei tehdä Liigan toimesta yksinomaan Liigan puolesta. Kansainvälinen Jääkiekkoliitto on tehnyt sääntökirjaan uudistuksia ja tästä syystä myös Liigassa on näitä uudistuksia toteutettava. Uudistukset koskevat mm. kaukalon mittoja, sini- ja punaviivojen etäisyyksiä ja pitkän kiekon viheltämistä.

Jääkiekkoliitto kirjoittaa sääntökirjan neljän vuoden välein kokonaan uudestaan. Prosessi on vielä kesken, mutta osa tärkeimmistä muutoksista on selvillä. Kokonaan valmis sääntökirja ilmestyy lähiaikoina.

Kentän päätyalueet kasvavat 21,3 metristä 22,86 metriin. Ylivoiman vaarallisuus kasvaa hieman entisestään, sillä tilaa on tulevalla kaudella 1,56 metriä entistä enemmän.

Pitkän kiekon viheltäminen muuttuu. Käyttöön otettava ns. hybridi pitkä tarkoittaa sitä, että linjatuomarilla on mahdollisuus jättää pitkä kiekko viheltämättä tilanteissa, joissa hyökkäävä pelaaja voi ehtiä kiekkoon ennen puolustavaa pelaajaa.

Pelaamiseen ilman kypärää on tehty turvallisuuden kannata loistava muutos. Muutos tarkoittaa sitä, että jos pelaajalta irtoaa kypärä, tulee hänen luistella suoraan vaihtoon puttumatta peliin.

Lähde: Liiga


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.