Kuva: AOP
Kuva: AOP

Eron jälkeen on tärkeää ottaa asiat omiin käsiinsä ja koettaa päästä erosta yli mahdollisimman nopeasti, omalla tahdilla.

Parisuhteen päätyttyä kannattaa ottaa aikaa itselle ja miettiä, mikä edellisessä suhteessa meni pieleen, jotta samoja virheitä ei toista jatkossa. Jos et ole harrastanut itsetutkiskelua ja saanut selville, mikä meni vikaan, on mahdollista, että toistat samat virheet myöhemminkin ja suhteet kaatuvat.

Asiat eivät yleensä ole mustavalkoisia ja vikaa on molemmissa, mutta suhteen päättymisen syitä on silti hyvä pohtia. Ja niitä pohtiessa on hyvä välttää tekemästä alle listattuja asioita.

1. Älä muuta Facebookin parisuhde-statusta heti

Varmista, että suhde on todella ohi ennen kuin teet muutoksen sosiaalisessa mediassa. Jos olet myös ”uudessa” parisuhteessa viikkoa eron jälkeen, voi olla tarpeen arvioida uudelleen, mitä parisuhde tarkoittaa.

2. Älä lähde heti lomamatkalle

Odota pari kuukautta, että olet toipunut ja tunteesi ovat vakaammat, silloin nautit matkastasi enemmän.

3. Älä puhu pahaa exästäsi

Älä jaa yksityisiä asioita, joiden oli tarkoitus vain pysyä sinun ja exäsäi välillä. Negatiivisten huomautusten tekeminen vainoaa sinua tulevaisuudessa.

4. Älä tuhlaile rahojasi

Maksat laskut nyt yksin, joten rahankäyttöä kannattaa arvioida uudestaan eikä tuhlailla mielin määrin menemään ja laskujen saapuessa hätääntyä, kun niitä ei pysty maksamaan.

5. Älä ole mustasukkainen ystäviesi onnesta

Monet eivät tarkoita olla mustasukkaisia ollessaan onnettomia, mutta silti ovat. Kaikki haluavat rakkautta, onnea ja jännitystä elämäänsä. Vaikka se ei olisi vielä koittanut, jos pidät positiiivisen asenteen, se voi tapahtua.

6. Älä pysyttele sisätiloissa pyjamassasi

Eron jälkeen ei pidä pysyä neljän seinän sisällä ja eristäytyä niistä ihmisistä, jotka välittävät. Hyväksy ystävien ja läheisten kutsut illanviettoihin ja päiväkahville.

7. Älä harrasta kostotreffejä

Jos deittailet exäsi kaveria tai menet treffeille paikkaan, jossa tiedät exäsi kavereiden olevan, se ei todellakaan auta sinua toipumaan erosta.

8. Älä syytä kaikkia muita

On helpompi syyttä muita kuin hyväksyä itse olevansa osasyypää epäonnistuneeseen parisuhteeseen. Osa vastuusta on omilla harteilla.

9. Älä puhu koko aikaa erostasi

Kunnioita toisten ihmisten aikaa ja älä tee läheisiäsi hulluksi puhumalla jatkuvasti vain erosta.

10. Älä syö ja juo liikaa

Surujen hukuttaminen alkoholilla tai syömällä ei auta toipumisessa.

Katso lisää syitä Huffington Postin sivuilta.