Venäjän ”aave armeija” herättää kauhua vihollisissa – pitäisikö Suomen kokeilla samaa taktiikkaa?

Pomppulinnoja ei mielletä tehokkaiksi työkaluiksi sodankäynnissä, mutta Venäjällä, ne ovat yhtä tärkeitä kuin aidot sotavarusteet ja maksavat miljoonia euroja. Nämä ”pomppulinnat” on suunniteltu jäljittelemään oikeita sotavarusteita ja ne maksavat satoja kertoja vähemmän kuin oikeat – lisäksi niitä voidaan kuljettaa ja asettaa paikoilleen nopeasti.

Ja jos tavoitteena on näyttää vahvemmalta kuin on, ostaa aikaa, saada viholliset vetäytymään tai ampumaan vääriä kohteita, niin pumpattava armeija on hyvä osa sotilaallista arsenaalia.

”Jos tutkitaan historian merkittävämpiä taisteluita niin oveluus voittaa jokaisella kerralla”, Venäjän armeijassa ja ilmapallotehtaassa, RusBalissa työskentelevä Aleksei A. Komarov kertoo The New York Times -lehdelle.

”Kukaan ei koskaan voita rehellisin keinoin”.

Pumpattava T-80 tankki maksaa noin 16 000 dollaria. Tämä saattaa kuulostaa paljolta, mutta oikean tankin valmistaminen maksaa miljoonia ja sen kuntoa pitää ylläpitää useiden vuosien ajan. Pumpattavan tankin säilyttäminen on myös huomattavasti helpompaa kuin oikean tankin. 

Venäjä ei ole ensimmäinen ”aave armeijaa” käyttänyt maa, sillä esimerkiksi liittoutuneet käyttivät toisen maailmansodan aikana pahvisia tankkeja, tykkejä ja ajoneuvoja hämätäkseen natseja ennen Normandian maihinnousua. 

Jaa uutinen Facebookissa, jos et tiennyt venäläisten salaisesta aseesta!


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.