Puuma on Amerikassa elävä suurikokoinen kissaeläin. Puumat ovat periaatteessa levittäytyneet koko Keski- ja Etelä-Amerikan alueelle lukuun ottamatta niitä laajoja alueita, joilta ihminen on sen hävittänyt.

Kylmillä alueilla puuma voi kasvaa jopa yli 120 kiloiseksi, mutta vastaavasti trooppisilla seuduilla se saattaa hyvinkin olla alle 50 kilogramman painoinen.

Puuman vartalo on noin 150–200 cm:n pituinen ja sen häntä on noin 80 cm. Häntä toimii eräänlaisena peräsimenä, joka pitää puuman tasapainossa vaikeassa ja vuoristoisessa maastossa.

Luonnossa patikoimassa ollut Adam Bartsch kohtasi puuman silmästä silmään.

Maaliskuun 1. päivä 2018 oli Adam Bartschille unohtumaton päivä. Mies oli metsässä valokuvaamassa paikallista peuralajia, kun hän tunsi vieraan eläimen läsnäolon.

Puuma

Todella suurikokoinen puuma tuijotti Adamia silmästä silmään – eikä miehellä olisi ollut minkäänlaisia keinoja puolustautua.

Mies pysyi tilanteen aikana rauhallisena ja pohti sitä, meinasiko puuma syödä hänet illalliseksi.

Voit katsoa oheiselta videolta, miltä Adamin kohtaama kissaeläin näytti luonnossa – en voi kiistää sitä etteikö puuma näyttäisi siltä, että se vaani herkullisen näköistä ihmistä.