Koti on siitä ihana, että siellä saa olla kaikessa rauhassa ilman ulkoisia häiriötekijöitä – tai niin minä ainakin luulin, kunnes näin nämä valokuvat.

Tokiosta, Japanista kotoisin oleva nuori pariskunta päätti muuttaa yhteiseen taloon. Heidän asuntonsa ei kuitenkaan vastannut lainkaan sitä mistä moni muu ihminen haaveilee, mutta miksi?

914-neliömetrin kokoinen koti kuulostaa mahtavalta ajatukselta, mutta se sisältää pari muuttujaa…

Asunnossa asuu myös muita ihmisiä ja kaikki tilat ovat yhteisessä käytössä. Talo muistuttaakin hieman opiskelijoiden käytössä olevia ”solukämppiä.”

Ainiin unohdinko mainita, että talo on kaiken lisäksi läpinäkyvä?

Talo
Youtube

Talo on rakennettu todella erikoisella tavalla.

Talon sisällä on 21 erillistä lattialaattaa, jotka ovat aseteltuna eri korkeuteen. Erikoisen asetelman vuoksi kodin voi sisustaa lukemattomilla erilaisilla tavoilla.

Suunnittelijan mukaan taloa voidaan pitää yhtenä suurena huoneena tai sitten kasana erilllisiä huoneita.

Läpinäkyvä kerrostalo on täydellinen tilan jakamiseen. Miksi kerrostaloa kutsutaan puuksi?

”Talon eri alueet ovat käytännössä erillään toisistaan, mutta samaan aikaan ne ovat yhteyksissä toisiinsa. Toisen äänen kuuleminen ylä- tai alapuolelta on kuin hyppäisi oksalta toiselle ja kuulisi, kun naapurit liikkuvat oksiensa päällä”, talon suunnitellut arkkitehti, Fujimoto kertoo.

Kuinka sitten tämä ”oksilla hyppely” tapahtuu käytännössä?

Jokaiselle tasolle voi päästä portaita tai tikapuita pitkin. Osa kerroksista on jopa siirrettävissä. Eri tiloja voi käyttää lukuisilla tavoilla.

Eri kerrokset voivat tarjota käytännössä kaiken, jota ihmiset tarvitsevat.

Tasoja voi käyttää työntekoon, vieraiden vastaanottoon tai vaikkapa nukkumiseen.

Katso lisää oheiselta videolta: