Ruotsin poliisi on varoittanut kansalaisia uudesta menetelmästä, jonka avulla varkaat vievät ihmisiltä rahaa bensa-automaateilla.

Ensimmäinen tapaus todettiin Leksandin kunnassa, Keski-Ruotsissa – tapauksia on kuitenkin nyt sattunut eri puolilla Ruotsia.

Ruotsin poliisi on saanut vuodesta toiseen enemmän ja enemmän ilmoituksia skimmauslaitteista, joita on asennettu bensa-automaatteihin.

Huijarit asentavat skimmauslaitteen maksuautomaattiin

– Tapaus kävi ilmi, kun paikallinen asukas kävi tankkaamassa automaatilla, jonka maksupääte näytti erikoiselta, Tommy Lindh kertoo poliisin lehdistötiedotteessa.

Skimmauslaite asennetaan bensa-automaatin oikean maksupäätteen päälle. Tämän jälkeen huijarit yrittävät tyhjentää korttisi tai myydä kortin tiedot eteenpäin toisille rikollisille.

Poliisi kirjoittaa:

”Skimmauslaitteen havaitseminen voi olla vaikeaa. Jos automaatti tai maksupääte näyttää erikoiselta, niin kannattaa vaihtaa toiseen automaattiin.”

Wikipedia Commons
Wikipedia Commons

Poliisi varoittaa

Jos korttisi jäisi laitteen sisällä, ole yhteydessä pankkiin ja älä poistu paikan päältä.

”Älä myöskään anna kenenkään auttaa ”irrottamaan” laitteen sisällä olevaa korttia. Kyseinen henkilö voi yrittää tällä tavalla saada selville korttisi pin-koodin”, poliisi kirjoittaa kotisivuillaan.

Poliisin lehdistötiedottaja, Tommy Lindh, suosittelee jokaista uusimaan luotto- ja pankkikortin, jos epäilee tulleensa huijatuksi.

Ruotsissa toimivat huijarit pääsevät helposti tekemään rikoksia myös Suomeen. Jaa tietoa eteenpäin, jotta voimme ennaltaehkäistä ikäviä tapauksia!