shutterstock_155348237

Huhujen mukaan Googlen tee se itse -älypuhelimet tulisivat markkinoille tammikuussa 2015. Hinnat eivät päätä huimaa, sillä halvimpien hintojen uskotaan alkavan noin 36 eurosta.

Mistä ihmeestä on kyse, kun puhutaan tee se itse -älypuhelimista? Puhelimen voi pääosin rakentaa itse. Aluksi ostetaan niin sanottu luuranko, joka koostuu näytöstä, WiFi-yhteydestä ja prosessorista.

Luurankoja on ainakin kolmea eri kokoa ja ne ovat pieni, keskikokoinen ja suuri. Luuranko on puhelimen rakennuspohja, johon voi liittää eri moduuleita. Mitä suurempi se on, sitä enemmän siihen voi liittää moduuleita ja sitä enemmän puhelimessa on ominaisuuksia.

Mitä ihmeen moduuleita? Niitä ovat esimerkiksi kamerat, akut, Bluetooth, Wifi, muistikortti jne. Ne ovat helppo liittää itse luurankoon ja näin voit rakentaa itsellesi älypuhelimen, jossa on vain sellaisia ominaisuuksia, joita juuri sinä tarvitset.

Esimerkiksi, jos koet huonompilaatuisen ja halvemman kameran riittävän omaan käyttöösi, voit ostaa huonommalla resoluutiolla varustetun kameramoduulin. Jos taas kaipaat huippuluokan kameraa, niin voit sijoittaa korkeammalla resoluutiolla varustettuun kameramoduuliin.

Suunnitteilla on myös, että osia puhelimeen voisi tulostella 3D-tulostimilla. Silloin osien ulkonäköön voisi vaikuttaa esimerkiksi eri väreillä.

Lähde: Daily Mail