”Otan vain yhden karkin / palan suklaata / siivun kakkua.” Lopputulos: kaikki syöty alta aikayksikön. Kuulostaako tutulta?

Keksintö nimeltä The Kitchen Safe on vastaus jokaisen herkkusuun iänikuiseen ongelmaan: itsekurin pettämiseen. Säilytin on varustettu ajastetulla lukolla. Käyttäjä voi itse asettaa hyvältä kuulostavan ajan, mutta se kannattaa miettiä tarkoin: systeemiä ei voi ohittaa tai ajastinta nollata hajottamatta säilytintä. Säilyttimen voi lukita vähintään minuutiksi ja enintään jopa kymmeneksi päiväksi.

Idea säilyttimeen tuli, kun yliopistojen tutkijat selvittivät, miten etukäteen sitoutuminen auttaa ihmisiä merkittävästi tavoitteidensa saavuttamisessa. Esimerkiksi terveellisesti syömisessä herkkujen asettaminen aikalukon taakse auttaa valitsemaan fiksumman vaihtoehdon sokerihampaan kolottaessa. Sama pätee myös muihin houkuttimiin, joista haluaa vierottaa itseään.

Toki säilyttimeen voi laittaa mitä vain muutakin, josta on vaikea pitää näppinsä erossa. Monen kohdalla tuo asia voi olla esimerkiksi pelikonsolin ohjain, kaukosäädin tai jopa maksukortit. Säilytintä saa sekä kirkkaana että valkoisena, jolloin houkutin on myös pois silmistä.

Katso video The Kitchen Safen toiminnasta:

httpvh://www.youtube.com/watch?v=hVycOKRPSuE

Lähde: The Kitchen Safe