Hattie Gladwell oli 18-vuotias, kun hän alkoi voida todella huonosti. Hänellä oli ummetusta ja vatsakramppeja – lääkärit eivät kuitenkaan uskoneet että oireet olivat mitään vakavaa. Lääkärit epäilivät kipujen olevan kuukautisten aiheuttamia, he sanoivat Hattielle että hänellä saattaa olla Hypokondria (= mielenterveys häiriö josta kärsivä luulee tai pelkää perusteetta sairastavansa jotakin vakavaa sairautta).

Lääkärit sanoivat että Hattien hormonit heittelivät ja oireet olivat täysin normaaleja. Hän lähti kotiin ja viikkojen kuluessa oireet pahenivat – paino putosi ja lopulta ulosteen mukana alkoi yhtäkkiä tulla runsaasti verta.

Vielä tässäkin vaiheessa lääkärit suhtautuivat Hattien terveyteen välinpitämättömästi.

Instagram / Hattie Gladwell
Instagram / Hattie Gladwell

Oli kulunut vuosi, kunnes Hattien kunto romahti. Hän oli tajuttomuuden rajamailla kahden päivän ajan.

Vasta sitten hänen oireensa otettiin vakavasti. Kävi ilmi että Hattien suolistossa oli vakava tulehdus, joka vaati välitöntä leikkausta. Leikkauksen jälkeen Hattie heräsi ja huomasi että hänen vatsaansa oltiin tehty avanne.

”Olin nuori tyttö, joka oli todella epävarma ja tietoinen omasta kehostaan. Se oli yhtä painajaista”, Hattie kertoo Metro -lehdelle.

Instagram / Hattie Gladwell
Instagram / Hattie Gladwell

Haluaa muistuttaa kaikkia olemaan tarkkoina

Hattie on tänä päivänä 22-vuotias ja hän on saanut luopua avannepussista. Nyt hän haluaa rohkaista muita olemaan tarkkoina ja ehdottomina, kun kyse on omasta terveydestä.

”Kiltit, kuunnelkaa nuoria naisia, jotka sanovat jonkin olevan vialla. Me emme ole tyhmiä. Kaikkea ei voi laittaa hormonien tai kuukautisten piikkiin”, Hattie kirjoittaa ja jatkaa:

”Se maksoi minulle sosiaalisen elämäni, työkykyni tai iloni, kun pelkäsin käydä päivittäin vessassa.” 

Instagram / Hattie Gladwell
Instagram / Hattie Gladwell

Hattie kertoo että hänen itseluottamuksensa romahti sairastelun aikana. Hattien keho on täynnä arpia ja hän joutuu kamppailemaan painonsa kanssa voimakkaan lääkityksen vuoksi.

Omaa terveyttä kohtaan ei koskaan tulisi suhtautua välinpitämättömästi – jaa uutinen, jotta Hattien sana leviäisi mahdollisimman monille!