Yli 40 vuotta sitten murhattu mies löydettiin vihdoin – tapa, jolla hänen jäännöksensä löydettiin oli kuitenkin poikkeuksellisen erikoinen.

Ahmet Hergune tapettiin kreikan kyproslaisten ja turkkilaisten konfliktissa vuonna 1974, mutta miehen ruumista ei koskaan löydetty.

Miehen ruumis löydettiin viikunapuun ansiosta, joka kasvoi sille erikoisessa ympäristössä.

Kuva: CEN
Kuva: CEN

Ahmet oltiin siirretty luolaan kahden muun miehen kanssa ja heidät oltiin räjäytetty dynamiitilla.

Dynamiitin räjähdys teki reiän luolan toiseen päätyyn, jonka seurauksena valo ja vesi pääsivät luolaan – mahdollistaen viikunansiemenen itämisen.

”Me asuimme kylässä, jossa oli 4000 asukasta, puolet kreikkalaisia ja puolet turkkilaisia. Kaikki muuttui vuonna 1974. Veljeni Ahmet liittyi Turkin vastarintaliikkeeseen. 10. päivä kesäkuuta, kreikkalaiset veivät hänet”,  Ahmetin sisko, 87-vuotias Munur Herguner kertoo ja jatkaa:

”Etsimme veljeäni vuosien ajan.” 

Kuva: CEN
Kuva: CEN

Puu löydettiin tutkijoiden toimesta vuonna 2011 – tutkijat olivat ihmettelivät kuinka viikunapuu kasvoi vuoristoisella alueella, jossa lajia ei tavallisesti tavata.

Tutkijat kaivoivat puun ympäristöä ja järkyttyivät löytäessään sen alta kuolleen miehen ruumiin. Tarkempien tutkimusten jälkeen poliisi löysi paikalta 3 ruumista.

Munur Herguner kertoo että hänen veljensä epäillään syöneen viikunaa juuri ennen kuolemaansa. DNA-tutkimukset paljastivat että jäännökset kuuluivat Ahmetille.

Tutkijat selvittivät mysteeriä, jossa Ahmet ja kaksi muuta ihmistä tapettiin dynamiitin avulla. Räjähdys oli tehnyt luolaan toisen reiän ja tämän seurauksena valo ja vesi olivat päässeet sisään. Ahmet oli ilmeisesti syönyt viikunan vain hetkeä ennen kuolemaansa.

”Veljeni mahassa ollut viikuna kasvoi puuksi, kun räjähdys teki luolaan reiän ja auringonvalo pääsi sisään. He löysivät veljeni ja kiitos siitä kuuluu viikunapuulle”, Munur toteaa helpottuneena.

Kuva: CEN
Kuva: CEN

Tutkijaryhmä on löytänyt 12 vuoden aikana 890 ruumiin jäännökset, mukaan lukien Ahmetin, brittiläinen The Mirror kirjoittaa

Ahmetin tarina on todella ihmeellinen – hänen kuolemansa saatiin selville ruumiista kasvaneen puun avulla. 

Lähde: Mirror.co.uk