Suositulla nettisivustolla eronneet kertoivat tarinoitaan.

Kun vasta avioeron läpikäyneeltä kysyy syitä erolle, saavat usein ainakin lähipiirin ulkopuolelle kuuluvat kuulla silotellun version totuudesta – ”Me vain kasvoimme erilleen” tai ”Halusimme eri asioita elämältä” näin esimerkkinä.

Suositulla Reddit-sivustolla kysyttiin vasta eronneilta käyttäjiltä, mikä oli avioeron syy. Nimimerkkiensä takaa monet paljastivat todelliset, silottelemattomat syyt avioerolleen.

Alla muutama tosielämän tarina avioerojen takaa.

1. Ei voinut kuvitella hankkivansa lapsia

”Tajusin, etten voinut luottaa hänen huolehtivan yhteisistä lapsistamme, joita meillä saattaisi jonain päivänä olla. Ja sitten tajusin, että jos tunnen noin, miksi luottaisin häneen minunkaan kohdalla?”

2. Vaimo oli narsisti

”Erosimme, koska vaimo tiesi minun nähneen todellisuuden. Hän ei enää voinut manipuloida ja konrtolloida minua enää. Kun ymmärsin narsismin, liitto oli ohi.”

3. He todella kasvoivat erilleen

”Olimme naimisissa kahdeksan vuotta. Luulen, että tiesimme molemmat, ettei se kestä ikuisesti. Rakastin häntä suuresti ja hän minua. Emme voineet kuitenkaan tarjota kaikkea toisillemme, mitä tarvitsimme. Lopulta kasvoimme erilleen ja putosimme kuoppaan, joka ei koskaan umpeutuisi. Avioliitto ei kaduta minua. Meillä on kaksi mahtavaa tytärtä. Olemme edelleen hyviä ystäviä ja puheissa päivittäin. Ex-pariksi tulemme toimeen hyvin, vaikka meilläkin on riitamme. Vietän edelleen juhlapyhiä ex-vaimoni perheen luona, vaikka hän onkin jo uudessa parisuhteessa. Tulen myös uuden miehen kanssa hyvin toimeen.”

4. Raskaaksi toiselle miehelle

”Saimme tietää, etten voisi saada lapsia ilman kallista tieteen apua. Vaimoni ei voinut käsitellä asiaa ja otti ohjat omiin käsiin ja tuli raskaaksi toiselle miehelle. Olin valmis antamaan anteeksi hänen käytöksensä siihen pisteeseen asti.”

5. Naimisiin vääristä syistä

”Erosimme, koska meidän ei olisi koskaan edes pitänyt mennä naimisiin. Halusimme kuitenkin kokea sen ”unelman”. On hullua, miten moni minun sukupolveen kuuluva kokee saman. Onneksi me ymmärsimme sen itse ennen kuin meille tuli lapsia.”

6. Mies ei osannut luottaa

”Luottamuksen puute, minun osaltani. Sain hänet kiinni liian monista valheista ja aloin epäröidä kaikkea, mitä hän minulle sanoi tai ei voinut kertoa. Lopulta aloin päätellä liikaa hänen tekojansa perusteella, koska en koskaan tiennyt tai luottanut hänen sanomisiinsa tai motiiveihinsa. Vaimoni kyllästyi siihen ja jätti minut.”

7. Mies kritisoi liikaa

”Emme halunneet samoja asioita elämässä ja väsyin jatkuvaan kritiikkiin. En ajatellut sitoutumisen avioliittoon tarkoittavan sitä, että tunnen olevani ihan rikki.”

8. Ero lapsien hyväksi

”Menin ex-vaimoni kanssa naimisiin nuorena ja äitini oli juuri kuollut. Tunsin tarvitsevani jonkun. Se oli seuraavat kymmenen vuotta järkiavioliitto. Kun saimme lapsia ja jouduimme olemaan vuorovaikutuksessa, tajusin etten kestä enää. Pyysin eroa, kun kaksosemme olivat 3-vuotiaita, koska koin, että jos he olisivat yhtään vanhempia, se vaikuttaisi heihin liikaa enkä voisi lähteä. Olen erittäin tyytyväinen, että tein sen. Taloudellinen rasite on vaikeaa, mutta minusta tuntuu, että tämä oli parasta minulle ja lapsille.

9. Mies aikuistui, nainen ei

”Emme sopineet yhteen tunnetasolla. Jatkoin toivomista, että hän aikuistuisi. Niin ei käynyt. Hän pysyi samana ihmisenä, kenen kanssa menin naimsiin. Vuosi pariterapiaa, puoli vuotta terapiaa minulle, 15 vuotta ja kolme lasta myöhemmin… me erosimme.”

10. Intohimoton liitto

”Minulla oli mukava ja ”kiva” avioliitto 11 vuotta. En ole varma, olimmeko koskaan intohimoisia, mutta lopulta olimme enemmän kuin hyviä kumppaneita, jotka harrastivat ylläpitoseksiä kerran viikossa. Sitten ex-vaimoni oli salasuhteessa työkaverinsa kanssa ja minä tajusin, etten ollut oikeastaan rakastunut ja onnellinen enää.”

Lähde: Huffington Post