Alkoholi on yleensä läsnä illanistujaisissa ja juhlissa. Sen nauttiminen yhdessä ystävien kanssa on kivaa, mutta joillakin henkilöillä tilanne saattaa lähteä lapasesta. Alkoholismi on salaperäinen sairaus, joka hiipii hiljalleen ihmisen elämään ja ottaa lopulta vallan. Alkoholismista on äärimmäisen vaikea päästä eroon ja siihen tarvitaan lähes poikkeuksetta ammattiapua. Maailmassa on onneksi kuitenkin lukuisia esimerkkejä henkilöistä, jotka ovat selättäneet alkoholismin.

Tässä tapauksessa tutustumme mieheen, joka päätti lopettaa alkoholin käytön. Kenny on ollut kolme vuotta raittiina. Ensimmäisen kuvan aikana hän tunsi olonsa kamalaksi.

Muutoksia alkoi kuitenkin tapahtua nopeasti, kun hän jätti alkoholin pois elämästään.

”Halusin näyttää perheelleni ja ystävilleni ottamat kuvat, joissa käy ilmi kuinka nopeasti raittiina oleminen vaikutti ulkonäkööni”, 37-vuotias Kenny, joka työskentelee insinöörinä junaradalla, kertoo. 

”He olivat tietenkin skeptisiä, koska olin viime vuosien aikana terrorisoinut perhettäni ja ystäviäni ollessani humalassa. Päätin siis pitää asian itselläni ensimmäisen vuoden ajan. Otin itsestäni valokuvia pysyäkseni kartalla mahdollisista muutoksista. Ensimmäisenä vuosipäivänä, otin valokuvan ja julkaisin sen Reddittiin otsikolla: ”Edistyminen raittiina.” Ajattelin, että muutokseni voisi inspiroida muita ihmisiä, mutta en olisi koskaan osannut odottaa että se olisi saanut tällaisen vastaanoton. Julkaisuuni tuli valtava määrä kommentteja ja kysymyksiä alkoholismiin liittyen. Ihmiset myös kysyivät kuinka he voisivat auttaa perheenjäseniä ja ystäviään. Sain myös valtavan määrän onnitteluja ja kehuja. Päätin ensimmäisen vuoden jälkeen jatkaa perinnettä ja ottaa kuvan vessassani 2. päivä marraskuuta.”

Upeita muutoksia oli havaittavissa jo ensimmäisen 30 päivän jälkeen. 

Kenny paljasti kuinka suuri ongelma alkoholista oli tullut hänelle ja kuinka se vei hänet kuilun reunalle. 

”Aloin juoda opiskeluaikana. Siitä tuli kuitenkin vasta suuri ongelma noin 10 vuotta sitten. Aloin juoda usein ja päädyin aina humalaan. Huomasin jossain vaiheessa etten pystynyt kontrolloimaan juomistani otettuani yhden huikan. En voinut juoda ilman humalatilaa. Joten päätin lopettaa. Raittius kesti yleensä muutaman päivän, viikon, kuukauden ja kerran jopa vuoden. Sorruin kuitenkin uudelleen. Vuoteen 2016 mennessä olin humalassa joka päivä. Join 12-24 annosta päivässä ja sammuin 3-4 kertaa viikossa. Tiesin, että minulla oli ongelma mutten tiennyt mitä tehdä. Minulla oli tapana seistä kylpyhuoneessa ja katsoa itseäni peilistä toivoen, etten olisi juoppo. Ihmettelin kuinka päädyin tällaiseen tilanteeseen. Toisinaan minulle oli aivan sama olinki kuollut vai elossa. Halusin kaiken päättyvän keinolla millä hyvänsä”, Kenny kertoo. 

Kenny pysyi raittiina 12 askeleen ohjelmalla, läheisten tuella ja AA-kerhon avulla. 

”Kun join viime kerralla, minulla oli viikon loma ja olin ostanut itselleni kopan kaljaa. Olin aikeissa säännöstellä juomistani 3-4 kaljaa per ilta”, Kenny kertoo ja jatkaa:

”Ensimmäisenä iltana laitoin poikani nukkumaan ja avasin ensimmäisen kaljani. Kello oli 20:00. Noin 23:00 olin juonut 19 kaljaa. Jokin sisälläni sanoi ’Kenny, et enää hallitse elämääsi.’ 

Muutti ruokavalion ja aloitti liikunnan 

”Ystäväni oli ollut vuoden raittiina ja tein ainoan oikean päätöksen. Hain apua. Laitoin hänelle viestiä, kerroin ongelmastani ja tarvitsevani apua. Seuraavana aamuna hän poimi minut kyytiin ja vei 12 vaiheen ohjelmaan, jonka jälkeen olen pysynyt raittiina.” 

Kenny otti valokuvan aina, kun hän oli saavuttanut uuden virstanpylvään 

Kenny on ollut avoin kaikista ongelmistaan, joita hän on kohdannut kolmen vuoden prosessin aikana.

”Suurin haasteeni oli 12 vaiheen ohjelma. 12 vaiheen toipuminen muuttaa elämän kokonaan. Siinä tarkastellaan ja kohdataan ongelman silmästä silmään. Jouduin myöntämään kuinka näin muut ihmiset ja korjaamaan asiat, joita olin tuhonnut juomisen aikana. Halusin vain lopettaa juomisen ja saada elämäni takaisin. En olisi koskaan osannut kuvitella, että voisin elää onnellista ja vapaata elämää. ”

”Suurin muutos elämässäni on tapahtunut hengellisellä puolella, sillä elän nyt henkisten periaatteiden perusteella. Suodatan jokaisen päätökseni henkisen filtterin läpi. Yritän parhaani mukaan välttää negatiivisia ja vihaisia reaktioita, vaikka olen ihminen ja minullakin on omat ongelmani. En ole pyhimys. Jos en saa ratkottua jotain ongelmaa itse, niin pyydän apua muilta AA-kerhossa käyviltä henkilöiltä.” 

”Joku on aina lähelläni tukemassa ja auttamassa, minun täytyy vain pyytää apua. Haastavin asia raittiina elämisessä minulle on se, etten palaa vanhoihin tapoihin. Pääsen ajatuksesta yli, kun käyn mahdollisimman monissa tapaamisissa ja keskustelen ajatuksistani muiden kanssa.” 

Minusta on tullut ahkera lukija. Rakastan uusien asioiden opettelua. Aloin hetki sitten myös maalata ja se avasi aivoistani aivan uuden puolen”, Kenny kertoo.

”Ja kuten varmasti näet valokuvista, olen pudottanut 34 kiloa painoa raitistumiseni jälkeen. Syön paljon terveellisemmin ja urheilen. Rakastan Joogaa. Kolme raitista vuotta ovat olleet mahtavia ja en malta odottaa mitä uutta elämä tuo tullessaan!”

Tämä oli todella inspiroiva tarina! Jaa uutinen Facebookissa, jotta alkoholismista kärsivät ihmiset saisivat elämäänsä toivoa!