Teinit hengailevat usein ostareilla ja päiväkotien tai koulujen pihoilla. Tässä ei itsessään ole mitään pahaa, kunhan nuoret osaavat käyttäytyä asiallisesti. Muistan itsekin, kuinka suurin osa teinivuosista tuli vietettyä erään päiväkodin pihalla istuskellen ja kavereiden kanssa rupatellen – joskus ehkä myös pieniä kepposia tehden…

Jonna oli päättänyt tiedottaa Puskaradio Oulu -nimisessä Facebook-ryhmässä muutamasta pojasta, jotka hengailivat päiväkodin alueella ilmeisesti rauhallisissa merkeissä. Jonna oli kuitenkin päättänyt puuttua tilanteeseen ja hän kehotti poikia poistumaan alueelta.

Teinit eivät ymmärrettävästi totelleet tätiä, joten Jonna päätti soittaa hätäkeskukseen, jossa todettiin ettei poikien käytöksessä ollut mitään aihetta ilmoitukseen.

Hätäkeskuksen resursseja ei mielestäni pitäisi käyttää tällaiseen tarkoitukseen varsinkaan silloin, kun teinit eivät tehneet mitään pahaa. Jonna oli kuitenkin jostain syystä varma, että nuoret tekisivät pahoja jos hän ei olisi koko aikaa vahtimassa heitä.