Sähköpostiin tipahtaa aina silloin tällöin huijauksia, joiden kanssa kannattaa olla tarkkana. Yleensä tekaistut sähköpostit on helppo tunnistaa, mutta joskus ne ovat tarkoin naamioituja.

Osuuspankin sivuilla kerrotaan että huijausviestit yritetään naamioida mahdollisimman virallisen näköiseksi.

Huijausviestit yritetään naamioida virallisiksi, ja ne voivat näyttää siltä kuin ne olisi lähetetty Osuuspankista tai OP Ryhmästä tai jonkun muun luotettavan tahon nimissä. Huijaussähköposteissa kehotetaan yleensä siirtymään OP-verkkopalveluun viestissä olevan linkin kautta ja antamaan kalastelun kohteena olevat tiedot huijaussivuston kautta rikollisille. Varmista aina, että olet oikeassa op.fi-palvelussa, ennen kuin syötät tunnuksesi. Oikeassa OP-verkkopalvelussa selaimen osoiterivillä näkyy pankin sertifikaatti, Osuuspankin sivuilla kirjoitetaan.

Tässä tapauksessa huijaus ei ollut kuitenkaan kovin vakuuttava, jos tajusi vilkaista tekaistua url-osoitetta. :D

Jutussa on myös toinen tapaus, joissa huijari yritti saada itselleen rahaa. Tällä kertaa huijaus tapahtui tutussa ja turvallisessa Facebookissa!

Huijausta epäillyt nainen ei ollut itsekään mikään puhdas pulmunen, sillä muiden ihmisten mukaan hän ei ollut toteuttanut omia lupauksiaan.

Feissarimokat.com
Feissarimokat.com