Filosofian oppitunneilla opetetaan lukuisia viisauksia, joita voi ammentaa elämässä vielä useiden vuosienkin jälkeen. Tällä kertaa oppilas veti kuitenkin pidemmän korren.

Lue tarina alapuolelta:

Filosofian professorilla oli muutamia esineitä edessään luentosalin pöydällä. Luennon alkaessa hän otti mitään sanomatta usean litran lasipurkin ja täytti sen nyrkin kokoisilla kivillä. Hän kysyi opiskelijoilta oliko purkki täysi?

Heidän mielestään se oli. Sitten hän otti pussillisen pikkukiviä, kaatoi ne purkkiin ja ravisti purkkia. Pikkukivet vierivät isojen kivien välissä oleviin koloihin. Hän kysyi taas, oliko purkki täysi. Kyllä se nyt on, opiskelijat vastasivat nauraen.

Childrenministry.com
Childrenministry.com

Sitten hän otti pussillisen hiekkaa ja kaatoi senkin purkkiin, ja hiekka täytti pikkukivienkin välit. ”No niin”, professori sanoi ja jatkoi: ”Haluan teidän ymmärtävän, että tämä on teidän elämänne…

Isot kivet ovat tärkeitä asioita – perhe, ystävät, elämänkumppani. Sellaisia asioita, että vaikka kaikki muu katoaisi niin elämänne olisi silti täyttä. Pikkukivet ovat muita merkityksellisiä asioita kuten työ, asunto, auto. Hiekka on sitten kaikki muu, pienet asiat. Jos laitatte hiekan ensin purkkiin, ei ole tilaa isoille eikä pienille kiville. Sama pätee myös elämäänne, jos käytätte kaiken aikanne ja energianne pikkuasioihin, ei jää tilaa tärkeille asioille. Kiinnittäkää huomiota asioihin, jotka ovat tärkeimpiä onnellisuutenne kannalta. Leikkikää lastenne kanssa. Käykää säännöllisesti lääkärintarkastuksessa. Viekää kumppaninne tanssimaan. Aina on aikaa tehdä töitä, siivota, järjestää kutsuja tai korjata vesihana. Huolehtikaa kivistä ensin – asioista joilla on väliä. Kaikki muu on vain hiekkaa.”

Mutta sitten… eräs opiskelija otti purkin joka professorin ja muiden opiskelijoiden mielestä oli täysi. Hän kaatoi sinne pullollisen olutta, joka tietenkin imeytyi hiekkaan. Sitten purkki vasta oli aivan täysi.

Tarinan opetus? Olkoon elämäsi kuinka täynnä hyvänsä, AINA on vielä tilaa yhdelle oluelle.

Jaa juttu ystävillesi, jotka rakastavat olutta!

Vitsi poimittu osoitteesta: hausk.in