Lääkeyhtiöt etsivät tällä hetkellä kuumeisesti parannuskeinoa koronavirukseen. Koekaniineiksi rekrytöidään tällä hetkellä vapaaehtoisia, joihin ruiskutetaan koronavirusta ja jonka jälkeen heidät suljetaan kahdeksi viikoksi eristykseen. Tämä huvi ei tietenkään ole ilmaista, sillä lääkeyhtiöt tarjoutuvat maksamaan koekaniineille tuhansia euroja.

Koronavirusrokote tulisi luonnollisesti olemaan lääkeyhtiölle erittäin tuottoisa löytö ja tämän vuoksi yhtiöt ovat valmiita investoimaan suuria summia rahaa sen keksimiseksi.

Suuret yksityiset ja julkiset yhtiöt ovat tarjoutuneet maksamaan vapaaehtoisille ihmisille, jopa 4500 dollaria jos he suostuvat testaamaan rokotteita. Kyseessä on houkutteleva tarjous erityisesti hyväkuntoisille nuorille, joille virus ei ole kovin suuri riski. Koehenkilöt eivät kuitenkaan saa olla kosketuksissa ulkomaailmaan kahteen viikkoon.

Iso-Britanniassa Hvivo -niminen yritys tarjoaa vapaaehtoisille mahdollisuuden tienata nopeasti rahaa. Kokeessa henkilöön ruiskutetaan kahta koronaviruskantaa (0C43 ja 229E), joista molemmat voivat aiheuttaa vakavia hengitystieoireita.

”Lääkeyhtiöt voivat saada arvokasta dataa jopa näin pienillä ihmiskokeilla”, Hvivon päätutkija Andrew Catchpole kertoo.

Karanteenin asetetut koehenkilöt ovat lääkärien ja sairaanhoitajien valvonnan alla eivätkä he saa tavata muita henkilöitä. Nenäliinat ja pyyhkeet kerätään talteen, jonka jälkeen niiden virusmäärät mitataan. Queen Maryn yliopiston professori John Oxfordin mukaan koehenkilöt tulevat mitä todennäköisimmin saamaan lieviä yskän ja vilustumisen oireita.

Tällainen toimintatapa ei ole uusi. Viime vuonna Yhdysvalloissa sijaitseva yritys maksoi ihmisille 3300 dollaria, jotta he altistaisivat itsensä vapaaehtoisesti kausi-influenssalle. Covid-19 on kuitenkin täysin uusi ja tuntematon virus, jonka vuoksi riskit ovat suuremmat.

Olisitko sinä valmis tienaamaan 4500 dollaria kahdessa viikossa? Jaa uutinen ja kerro mitä mieltä olet.