Lontoossa sijaitsevan Hyde Park -puiston Serpentine-järveen on asennettu yli 3,5 metrinen patsas klassikkoromaanin ylväästä ja ylpeästä herra Darcystä.

Herra Darcy on tuttu Jane Austenin klassikosta Ylpeys ja ennakkoluulo. Patsas on tehty roolissa hurmanneen brittinäyttelijä Colin Firthin näköiseksi. Patsas on samaa kokoluokkaa punaisten kaksikerrobussien kanssa.

Järvessä oleva patsas kuvastaa Austenin tarinan kuuluisaa järvikohtausta, jossa järvessä oleva herra Darcy ottaa märän paitansa pois päältä. Patsaan teetti UKTV:n uusi draamakanava. Kanavan teettämän kyselyn mukaan kyseinen kohtaus BBC:n versiossa Austenin tarinasta on muistettavin hetki brittidraamassa.

Herra Darcy -patsasta suunniteltiin kaksi kuukautta. Patsas laitettiin paikoilleen järveen maanantaina ja se herätti heti puistossa olleiden huomion. Patsaan pääveistäjä Toby Crowtherin mukaan Firthin roolisuoritus BBC:n versiossa oli patsaan lähtökohta, mutta siihen on otettu vaikutteita itse kirjasta sekä muista roolin näytelleistä miehistä.

Darcy-patsas ei jää pysyvästi Hyde Parkiin vaan se menee Scarboroughin rannan kautta Lyme Parkiin Cheshireen, missä kohtaus kuvattiin BBC:n versioon.

Tältä järveen pystytetty patsas näyttää:

Ja alla kohtaus, jonka mukaan patsas on tehty:

Lähde: Metro

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Viikonloppu suosittelee: Talleta 50 € ja pelaa 150 €. Nyt saat lisäksi 50 ilmaiskierrosta Rizkiltä!x