Erilaiset huijausyritykset leviävät aika-ajoin maailmalla, joiden avulla ihmisiltä huijataan pahimmillaan valtavia summia. Tämän petoksen ideana on saada ihmiset sanomaan puhelun aikana ”kyllä.” Uutissivusto Indy100:n mukaan riski huijatuksi tulemisesta on suuri.

Yhdysvaltojen hallitus on varoittanut ihmisiä tämän kaltaisista puheluista. Moni saattaakin epähuomiossa vastata ”kyllä”, sillä puhelujen aikana myös vaistomme ovat mukana.

49-vuotias Teresa Thomas oli muutamia viikkoja sitten saanut tällaisen puhelun. Hän vastasi puhelimeen ja kuuli nuoren naisen, joka sanoi: ”oho, luulin, että kukaan ei vastaa minulle. Kuuletko sinä minua?” Teresa kertoo vastanneensa vaistomaisesti kyllä, jonka jälkeen puhelu katkesi nopeasti.

Puhelun jälkeen Teresa oli etsinyt Internetistä tietoa tämän kaltaisista puheluista ja huolestunut. Hän esti naisen numeron ja soitti viranomaisille.

Varoitusten mukaan puhelut kuulostavat usein aivan normaaleilta. Ideana on, että huijarit saavat sinut sanomaan puhelun aikana ”kyllä”, jonka seurauksena heillä on suostumuksesi äänitteellä. Tällä he pystyvät vetoamaan suullisesti tehtyyn sopimukseen, joka on täysin perätön.

Ole siis tarkkana tuntemattomien numeroiden kanssa, jotta sinulle ei sattuisi tätä ikävää tilannetta. On myös hyvä muistaa, että yksikään viranomainen ei koskaan pyydä sinulta henkilökohtaisia tietoja puhelimen välityksellä.

Tästä on hyvä varoittaa läheisiä ja varsinkin lapsia, jotka eivät välttämättä ymmärrä, mistä on kyse!