Monet luulevat, että kynsien pureskelu on merkki ahdistuneisuudesta ja stressistä. Ajattelemme usein, että kynsiä pureskeleva henkilö on hermostunut, tai että hänellä on jotakin mielessä. Kyseinen johtopäätös on kuitenkin ainakin osittain väärä.

Tiede on osoittanut, että kynsien pureskelun takana on paljon muutakin kuin pelkkä ahdistuneisuus. Kynsiä pureskelevilla ihmisillä on myös yksi yhdistävä tekijä!

nail-care-10

Muutamia faktoja:

Kynsien pureskelu voi olla vaarallista, kun puremakohdat jätetään aukinaisiksi ja hoitamattomiksi,sillä bakteerien ja sienten on helpompi päästä kynteen ja ihon alle. Yksi Iso-Britannialainen mies kuoli kynsien pureskelun johdosta aiheutuneeseen tulehdukseen.

Kyseessä ei ole kuitenkaan lainkaan harvinainen tapa, sillä 20-30% ihmisistä pureskelee kynsiään. Suurin osa näistä henkilöistä on naisia. Ahdistuneisuus ja hermostuineisuus voivat olla syypäänä tähän tapaan, mutta myös huonolla itsetunnolla on tutkijoiden mukaan jonkinlainen vaikutus.

Tutkijoiden mukaan kynsien pureskelulla on rauhoittava vaikutus. Ihmiset addiktoituvat tähän tapaan muun muassa sisarusten ja vanhempien esimerkin kautta. Tavan voi siis oppia katsomalla muilta mallia tai yksinkertaisesti tylsinä hetkinä.

chncdhaHR0cHM6Ly9tYXJrZXRpdW0ucnUvd3AtY29udGVudC91cGxvYWRzLzIwMTcvMDMvOGFiOGE0ZGZhYjU3YjQ2MTgzMzFmZmM5NThlYmI0ZWMuanBn.prx.825c0b46

Tässä vielä lisää mielenkiintoista asiaa:

Tutkimuksessa kävi ilmi, että jatkuvasti kynsiään pureskelevat ihmiset ovat erittäin todennäköisesti perfektionisteja. Ihminen tuntee itsensä surulliseksi virheen tai riidan jälkeen, jonka vuoksi hän altistuu helpommin kynsien pureskelulle.

Perfektionistit haluavat olla jatkuvasti liikkeessä, jonka vuoksi he alkavat turhauta ja pureskella kynsiään, kun mitään ei tapahdu.

Mitä näiden henkilöiden tulisi tehdä? Yksinkertaisesti rentoutua ja nauttia elämästä enemmän!

Lähde: Wikr.com