Lääkäri tutkii potilaan korvaa – aloin voida pahoin, kun hän kurkistaa sisäpuolelle

Korvavaha suojaa korviasi bakteereilta ja tulehduksilta.

Korvassa olevat rauhaset erittävät vahaa, jonka tehtävänä on suojata korvan ihoa. Vaha valuu pikku hiljaa korvan uloskäyntiä päin, kuivuu ja tippuu tämän jälkeen pois.

Korvavahaa voi joskus muodostua tavallista enemmän tai joissakin tapauksissa korvavaha ei kulkeudu tarpeeksi nopeasti ulos korvista – ja tämän seurauksena se jää korvaan tukkien käytävän. Joiden esineiden, kuten kuulolaitteiden ja kuulokkeiden käyttö voi aiheuttaa vahatulpan muodostumisen, Terveyskirjaston sivuilla kirjoitetaan.

Tukkeutunut korvakäytävä voi huonontaa kuuloa, aiheuttaa epämukavaa oloa ja tulehtua – tulehtuminen ilmenee kipuna ja korvasta ulos valuvana nesteenä.

ear wax

Pahasti tukketunut korvakäytävä

YouTube on täynnä videoita, joissa lääkärit hoitavat suuriksi kasvaneita finnejä, tukkeutuneita korvakäytäviä ja muuta mukavaa. Jostain syystä ihmiset rakastavat katsoa näitä ällöttäviä videoita.

Audiology Associates UK latasi videon, jossa potilaasta joka oli tullut lääkärin vastaanotolle. Potilaan korvakäytävät olivat pahasti tukkeutuneet ja varmasti kipeät.

Niinpä lääkäreiden oli pakko puhdistaa korvakäytävät – vahaa oli muuten valtavasti!

Jaa video ystävällesi, joka pitää ällöttävistä jutuista! 


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.