jaakiekko

Suomen talviolympialaisten avausottelusta tuli runsasmaalinen.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue aloitti Sotshin talviolympialaisten peliurakkansa torstaiaamuna selvällä voitolla Itävallasta. Voitto irtosi 8-4-lukemin.

Suomen peli alkoi karmaisevalla tavalla, kun 36 sekunnin pelin jälkeen Itävalta meni 1-0 johtoon. Leijonat tulivat tasoihin noin viisi minuuttia myöhemmin, mutta Itävalta oli pian jälleen johdossa.

Erätauolle poistuttiin kuitenkin Leijonien johtoasemassa. Suomi tuli tasoihin erän puolivälissä ja ensimmäisen erän viimeisen 40 sekunnin aikana Suomi maalasi kahdesti kahdeksan sekunnin sisään.

Suomen päästyä parin maalin johtoon, pitivät Leijonat peliä enemmän otteessaan. Itävalta pääsi yllättämään Suomen maalilla torjuneen Tuukka Raskin pelin aikana lopulta neljästi, joista joukkueen Michael Grabner teki kolme osumaa.

Suomen joukkueesta 13 pelaajaa pääsi avausottelussa tehopisteille. Tehokkaimmat pelaajat olivat kaksi maalia iskenyt ja yhden syöttänyt Mikael Granlund ja kolme maalia syöttänyt Sami Vatanen.

Joukkueen kapteeni ja ensimmäisen maalin syöttänyt Teemu Selänne ei pelannut ottelussa avauserän lopun jälkeen ylävartalovamman vuoksi, mutta vamma ei vaikuta tuleviin otteluihin ja Selänteen turnaus ei keskeydy.