Maailman kallein hampurilainen tarjoillaan Lontoossa ensi viikolla

gorillaimages / Shutterstock.com
gorillaimages / Shutterstock.com

Lontooseen lähiaikoina matkustavat huomio! Ensi viikolla kaupungissa olisi tarjolla vaivaiset 250 000 puntaa maksanut hampurilainen, jota ei ole edes tehty oikeasta lihasta. Burgeri esitellään West Endissä.

Kallis burgeri on koeputkikasvatuksen tulos, sillä sen pihvi on tehty teurastettujen nautojen kantasoluista laboratoriossa. Pihvi on tehty 3 000 keinotekoisesta lihasuikaleesta, jotka ovat kaikki riisinjyvän kokoisia.

Lääketieteen fysiologi, professori Mark Post Maastrichtin yliopistosta kehitteli koeputkiburgeria kaksi vuotta. Professori uskoo, että kantasoluburgeri auttaisi ympäristöä ja voisi estää ruokakriisiä. On ehdotettu, että eläimistä otettuja kantasoluja käyttämällä voisi tehdä miljoona kertaa enemmän lihaa kuin on mahdollista saada yhdestä naudasta.

Burgerin kehittämiseen tarvitut 250 000 puntaa saatiin nimettömältä lahjoittajalta, joka saattaa kuitenkin paljastaa henkilöllisyytensä ensi viikon makutestissä muutamalle harvalle valitulle henkilölle. Tutkijat uskovat, että burgerin julkinen esittely voi johtaa keinotekoisen lihan päätymisen myyntiin supermarketteihin viidestä kymmeneen vuoden kuluessa.

Food Standards Agencyn mukaan keinotekoinen liha tarvitsee hyväksynnän ennen kuin se voidaan laittaa myyntiin. People for the Ethical Treatment of Animals -yhdistyksen mielestä viljelty liha voisi olla eettisesti hyväksyttävää, jos se tarkoittaa vähemmän eläinten teurastusta.

Lähde: Metro


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.