Nämä kuvat toimivat varoittavana esimerkkinä sille, miksi huumeista tulisi pysyä mahdollisimman kaukana.

Metamfetamiini on synteettisesti valmistettu stimulantti, joka tuottaa vahvan euforian eli hyvänolontunteen. Metamfetamiini aiheuttaa voimakasta psykologista riippuvuutta ja se on vahvempaa kuin tavallinen amfetamiini.

Puhdas metamfetamiini on väritöntä kidemäistä jauhetta. Muun muassa Breaking Bad -sarjassa valmistetaan metamfetamiinia.

Metamfetamiinin molempia isomeereja käytetään muun muassa hengitysteitä avaavissa lääkevalmisteissa sekä lihavuuden ja ADHD:n hoitoon. Lääkevalmisteilla ei kuitenkaan ole samankaltaista huumaavaa vaikutusta kuin itse metamfetamiinilla.

Metamfetamiinia valmistettiin ensimmäisen kerran Japanissa vuonna 1893. Metamfetamiinia jaettiin myös sotilaille toisen maailmansodan aikana – ei olekaan ihme, kuinka sotilaat kestivät karmeita ja pelottavia olosuhteita useiden kuukausien ajan rintamalla. Wehrmachtille ja Luftwaffelle toimitettiin vuoden 1940 huhtikuusta heinäkuuhun yli 35 miljoonaa tablettia metamfetamiinista valmistettua pervitiiniä.

Pervitiiniä käytettiin myös urheilukisoissa, sillä sen vaikutukset edistivät kestävyyttä ja sietokykyä merkittävästi.

Luokiteltiin huumeeksi vasta myöhemmin

Metamfetamiinia käytettiin lukuisissa reseptivalmisteissa Yhdysvalloissa 1950-luvulla. Lääkkeitä markkinoitiin kaikenlaisiin vaivoihin aina liikalihavuudesta masennukseen. Sen aiheuttamat sivuvaikutukset ja riippuvuus johtivat kuitenkin siihen että tänä päivänä aine luokitellaan laittomaksi huumeeksi lähes kaikissa maissa.

Vaikutukset

Metamfetamiini vaikuttaa stimuloimalla keskushermostoon. Tämän johdosta huume aiheuttaa taistele tai pakene -tyylisen tunteen, jonka seurauksena sydämen syke, verenpaine ja verensokeri ovat koholla sekä pupillit laajentuneet.

Tämän ansiosta huumetta nauttinut henkilö pystyy keskittymään ja olemaan valppaana ilman unta tai ruokaa. Metamfetamiini aiheuttaa voimakkaan hyvänolontunteen ja sitä nauttivat henkilöt tuntevat itsensä myös älykkäiksi. Metamfetamiini vaikuttaa huomattavasti voimakkaammin kuin tavallinen amfetamiini ja tämän vuoksi myös vieroitusoireet voivat olla hyvinkin voimakkaita.

Metamfetamiinia käyttävät henkilöt eivät aluksi huomaa lainkaan aineen huonoja puolia. Vaikutukset ovat kuitenkin henkilökohtaiset ja joidenkin ihmiset kohdalla haittavaikutukset voivat olla vasta ensimmäisen käyttökerran jälkeen hyvin voimakkaat.

Löydät alta kuvia ihmisistä, jotka ovat käyttäneet metamfetamiinia.

Varoitus: kuvat eivät välttämättä sovi herkimmille.

#1

1

#2

2

#3

3

#4

4

#5

5

#6

6

#7

7

#8

8

#9

9

#10

10

#11

11

#12

12

#13

13

#14

14

#15

15

#16

16

#17

17

#18

18

#19

19

#20

20

#21

21

#22

22

#23

23

#24

24

Jaa uutinen, jotta tieto metamfetamiinin haittavaikutuksista leviäisi mahdollisimman monelle.

Lähde: izismile.com