Etelä-Kiinan Fujianin provinssin sairaalaan hakeutunut mies oli kärsinyt pitkään kurkkukivusta ja yskästä. Lääkärit eivät olisi kuitenkaan osanneet odottaa, että hänen kurkustaan löytyisi loinen.

Mies oli omien sanojensa mukaan yskinyt lähes kahden kuukauden ajan. Hän oli huolestunut omasta terveydellisestä tilastaan, sillä yskimisen yhteydessä tuli verta ja erikoista limaa. Lopulta oireiden voimistuessa hän päätti hakeutua lääkäriin.

Lääkärit päättivät, että potilaalle tehtäisiin röntgenkuvaus. Tämä ei kuitenkaan paljastanut mitään konkreettista. Lääkärit päätyivät seuraavaksi kuvaamaan potilaan keuhkot sisältäpäin pienen kameran avulla.

Oireiden aiheuttaja selvisi

Lääkärit tutkivat miehen hengitysteitä ja löysivät iilimadon, joka oli aiheuttanut yskää ja verenvuotoa. Tapaus päätyi kiinalaismiehen kannalta onnellisesti, sillä kurkkuun kiinnittynyt iilimato saatiin poistettua hänen kurkustaan ilman sen suurempia ongelmia.

Lääkäreiden mukaan mies oli todennäköisesti saanut loisen juomavedestä. Tämän vuoksi osaa Fujianin provinssin asukkaista on kehotettu keittämään vesi ennen juomista.

Voit katsoa oheiselta videolta, kuinka suureksi iilimato oli ehtinyt kasvaa kahden kuukauden aikana.