Ihminen pärjää monissa tilanteissa ja asioissa, mutta luonnonvoimille ei kannata ryppyillä.

Näytämme tässä jutussa sinulle esimerkin harmittoman näköisestä tilanteesta, joka on kuitenkin yllättävän vaarallinen. Ranskalle kuuluvalla Île de Rhén saarella nähtiin ristiaallokko, joka voi olla hengenvaarallinen.

Ranskalle kuuluva saari on suosittu turistikohde. Idyllisen saaren ympärillä on kauniita hiekkarantoja, mutta se on noussut ihmisten tietoisuuteen kummallisesta luonnonilmiöstä. Vain 5 kilometriä pitkän saaren pohjoisosassa voi nähdä niin sanotun ristiaallokon, Life Aspire uutisoi.

Meri

Säärintamat törmäävät

Saaren pohjoispuolella sijaitseva meri näyttää aivan siltä kuin sen aallokko oltaisiin tehty keinotekoisesti. Aallot muodotavat kauniita ruutuja, jotka houkuttelevat vuosittain paikalle lukuisia turisteja eri puolilta maailmaa.

Rhen edustalla nähtävälle luonnonilmiölle löytyy kuitenkin tieteellinen selitys. Rhea sijaitsee kahden meren risteyskohdassa, jonka vuoksi erilaiset säärintamat aiheuttavat ristiaallokon, jotka kulkevat täysin päinvastaisiin suuntiin.

Olosuhteiden ollessa oikeat, mereen muodostuu siis ristikko, joka on kieltämättä kaunista katsottavaa.

Kaunis ulkonäkö ei kuitenkaan tarkoita sitä että meri olisi lainkaan turvallinen paikka turisteille. Ristikkäisiin suuntiin kulkevat aallot synnyttävät voimakkaita virtauksia, jotka voivat viedä ihmisen mennessään. Jopa veneitä on uponnut voimakkaissa ristiaallokoissa.

Ilmiötä ei kuitenkaan tavata usein, sillä Rhen saarella ristiaallokkoa esiintyy vain muutamia kertoja vuodessa.

Tappavan kaunista. Kirjaimellisesti!  

Oletko sinä nähnyt tai joutunut ristiaallokkoon? Tykkää ja jaa tieto ystävillesi!