Hyvät ystävät, jos luulitte että ”hyvä sihtinne” ei roiskuta pissaa joka puolelle vessanpönttöä, niin minulla on teille ikäviä uutisia.

UV-valon avulla tehty koe osoitti, että pissaa roiskuu jopa metrin päähän, kun miehet hoitavat tarpeensa seisaalleen.

Ja jos tämä ei ole vielä tarpeeksi ällöttävää, niin yksi neljästä tutkimukseen osallistuneista henkilöstä piti hammasharjaa yhden metrin sisällä vessanpöntöstä tarkoittaen että pissaa löytyy suurella todennäköisyydellä myös hammasharjasta.

2/3 miehistä pissaa seisaalleen

Tutkimuksen mukaan 69 prosenttia miehistä seisoo pissatessaan ja 31 prosenttia heistä kertoo tähtäävänsä pöntön takareunaan siinä uskossa, että pissaa ei roisku joka paikkaan.

Valitettavasti kyseiset herrasmiehet (ja kaikki jotka jakavat heidän kanssaan saman vessan) joutuvat kärsimään kaikista suurimmista pissaroiskeista ympäri vessaa.

Tutkimuksessa selitettiin, että seisaaltaan pissatessa tuhannet pissapisarat lentävät ilmaan ja voivat laskeutua jopa metrin päähän vessanpöntöstä. Pissahiukkaset ovat niin pieniä, että niitä on vaikea nähdä paljain silmin.

Tämän vuoksi tutkijat päättivät lisätä veden joukkoon nestettä joka hohtaa UV-valossa ja lavastaa tilanteen, jossa mies pissaa seisaalteen vessanpönttöön. Vettä ruiskutettiin samalla paineella ja määrällä kuin pissatessa, jotta lopputulos olisi mahdollisimman tarkka.

Tutkijat saivat selville, että pöntön reunoihin tähtäävät henkilöt ruiskuttivat eniten pissaa ympäristöön. 29 prosenttia suoraan veteen tähtäävistä henkilöistä aiheutti vähemmän roiskeita.

Joten älä tähtää vessanpöntön reunoille, ellet halua että koko vessasi on täynnä pieniä virtsahiukkasia. 

Paras tapa pissata olisi kuitenkin istualteen, jolloin pissaa ei roisku juuri lainkaan. Kaikki seisaalteen hoidetut tarpeet aiheuttavat roiskeita, joita kukaan ei luultavasti halua omaan vessaansa.