Suurin osa meistä ei saa onneksi koskaan tietää miltä rakkaan ihmisen katoaminen tuntuu. Kaikki eivät kuitenkaan valitettavasti ole yhtä onnekkaita. Mitä pidempään henkilö on kateissa, sitä epätodennäköisempää hänen löytämisestään tulee. Odottaminen ja epävarmuus ovat pahinta aikaa. Tässä vaiheessa epäilykset ja teoriat tapahtuneesta ottavat vallan.

Lisa Stebicin lapset palasivat kaupasta ja huomasivat järkyttyneinä että heidän äitinsä oli kadonnut. Poliisi saapui paikalle tutkimaan tapausta ja sai selville, että Lisan mies, Craig, oli ”unohtanut” tehdä kriittisen askeleen…

Kadonneen ihmisen tapauksissa käydään usein taistelua kelloa vastaan. Jokainen tunti tekee kadonneen ihmisen löytämisestä vaikeampaa. Lisa Stebicin perhe on tästä liiankin hyvin tietoinen.

Vastauskuva 2018-6-25 kello 10.53.31

Vuonna 2007, Lisa ja hänen miehensä olivat kotona Plainfieldissa Illinoisissa kahden lapsensa kanssa. Perhe yritti keksiä tekemistä, joten 10- ja 12-vuotiaat lapset päättivät lähteä lähikauppaan hakemaan pientä naposteltavaa.

Lapset palasivat kaupasta ja vain heidän isänsä oli kotona, äiti oli kadonnut kuin tuhka tuuleen. Seuraavana päivänä poliisit saapuivat Stebicien kotiin ja heillä oli mielessään vain yksi kysymys…

Vastauskuva 2018-6-25 kello 10.53.38

Kysymys oli yksinkertainen: miksi Craig ei ollut heti suostunut soittamaan paikalle virkavaltaa? Lisan katoamisesta oltiin tehty ilmoitus naapurin toimesta, jonka vuoksi kesti 24 tuntia ennen kuin katoamista alettiin tutkia. Tämä herätti luonnollisesti epäilykset aviomiestä kohtaan…

Lisa oli todella rakastettu ihminen. Hän oli omistautunut kahden lapsen äiti ja teki töitä paikallisessa kahvilassa. Työajan ulkopuolella Lisa pyrki viettämään kaiken mahdollisen vapaa-aikansa lastensa kanssa. Silti asiat olivat kaukana täydellisestä.

Vastauskuva 2018-6-25 kello 10.53.43

Lisalla oli ihana suhde lapsiinsa, samaa ei kuitenkaan voinut sanoa aviomiehestä. Viranomaiset saivat selville että pariskunta oli eron partaalla. He asuivat saman katon alla käytännössä vain lastensa vuoksi.

Lisan katoaminen herätti myös median kiinnostuksen, samaan aikaan virkavalta teki shokeeraavan havainnon. Lisa oli katoamispäivänä järjestänyt aviomiehelleen häädön.

Craig kertoo tehneensä töitä takapihalla, noin kello 18:00 aikaan illalla, kun joku oli tullut hakemaan Lisaa kuntosalille. Lisa otti laukkunsa ja puhelimensa mukaan, eikä häntä nähty sen jälkeen enää koskaan.

Vastauskuva 2018-6-25 kello 10.53.50

Lisa oli ohjeistanut naapuriaan, että tämän tulisi soittaa poliisit jos jokin vaikutti olevan vialla heidän kotonaan. Naapuri ei ollut nähnyt Lisaa vuorokauteen, jonka vuoksi hän päätti hälyttää paikalle poliisit.

”Aivan kuin hän olisi kadonnut maan päältä”, Lisan serkku, Melania Greenberg, kertoo lehdistölle ja jatkaa:

”Lisan auto oli autotallissa, laukku ja lompakko katosivat hänen mukanaan, mutta ei ollut minkäänlaisia johtolankoja siitä missä hän oli…”

Sillä välin, Craig vannoi olevansa syytön, tosin hän ei suostunut menemään valheenpaljastustestiin. Hän oli silti pääepäilty, kuten kaikissa tapauksissa, joissa vaimo katoaa miehen ollessa kotona. Craig palkkasi asianajaja Dion Dacin hoitamaan ja todistamaan aviomiehen syyttömyyden.

”En ymmärrä miksi poliisi epäilee asiakastani. Hän on kertonut poliisille aivan kaiken vaimonsa katoamisesta”, Dion kertoo lehdistölle. Epäilyksistä huolimatta, Craig ei saanut syytettä liittyen Lisan katoamiseen.

Vastauskuva 2018-6-25 kello 10.54.10

”Emme pystyneet paikantamaan Lisan puhelinta päivänä, jona hän katosi”, Plainpfieldin poliisipäällikkö Donald E. Bennet kertoo. Syy? Lisalla oli prepaid-puhelin.

Viranomaiset yrittivät parhaansa mukaan tutkia Stebicin kotia ja löytää tietokoneelta viitteitä epäilyttävästä toiminnasta. He löysivät 15 asetta, jotka olivat kaikki Craigin nimissä.

Samalla poliisi sai selville että Michiganin ja Wisconsin välissä sijaitsi maata, joka oli Craigin perheen omistuksessa. He päättivät lähtiä etsimään Lisaa. Ponnisteluista huolimatta minkäänlaisia todisteita murhasta ei löydetty.

dasd

Lopulta viranomaiset luovuttivat Lisan tapauksen suhteen ja siirtyivät toiseen paikalliseen tapaukseen, joka kertoo Vaughnin perheestä. Vaughnin perheessä oli tapahtunut murha, joten Lisan katoaminen ei ollut enää poliisin ensimmäinen prioriteetti.

”Lisan katoaminen ei vain kuluttanut voimia, se kulutti myös varoja”, Lisan serkku kertoo haastattelussa ja jatkaa:

”Kaupungilla oli vain tietty määrä rahaa ja resursseja, joita voitiin käyttää tapauksen tutkimiseen.”

Vuonna 2010, viranomaiset lopettivat kokonaan Lisan tapauksen tutkimisen. Heillä ei yksinkertaisesti ollut rahaa ja resursseja jatkaa tutkimuksia. Lisan perhe oli tietenkin järkyttynyt tapauksesta, koska tämä tarkoitti sitä ettei hänen katomistaan tultaisi selvittämään ehkä koskaan.

Lisan perhe on kärsinyt yli 10 vuoden ajan. ”Kuinka voit jatkaa elämässä eteenpäin?” Melania toteaa. ”Ei ole olemassa hautaa, jossa me voisimme vierailla. Kuinka vastaan Lisan isoäidille, kun hän pelkää ettei lapsenlapsi saa koskaan kunnollisia hautajaisia?”

Lisan perhe toivoo edelleen että tapaus saataisiin jonain päivänä selville, toivo siitä että hän olisi elossa on kuitenkin ohuen ohut.

”Jonkun täytyy huomata hänen ruumiinsa vahingossa tai sitten jonkun täytyy astua esiin ja kertoa tapauksesta enemmän. Joku saattaa tietää tarpeeksi antaakseen poliiseille tarvittavat johtolangat.”

Lähde: Boredomtherapy.com