Kiinalaisnainen tuomittiin hiljattain 11-vuotiaan tytön kidnappaamisesta. Oikeudenkäynnin aikana kävi ilmi, että nainen kidnappasi tytön, jotta hän voisi kasvattaa uhrista täydellisen vaimon 27-vuotiaalle pojalleen.

Nainen tapasi alaikäisen tytön helmikuun 13. päivä, 2024, vieraillessaan Liupanshuin kylässä, joka sijaitsee läntisessä Guizhoun provinssissa. Tuomittu oli varma, että tytöstä tulisi mainio morsian hänen paljon vanhemmalle pojalleen. Niinpä tuomittu kysyi 11-vuotiaan vanhemmilta, mikäli hän saisi ottaa tytön mukaansa Quijingin kaupunkiin, Yunnan provinssiin. Alaikäisen tytön isä kieltäytyi ehdotuksesta, mutta tämä ei auttanut. Äiti suunnitteli kidnappauksen 27-vuotiaan poikansa kanssa ja kaksikko vei tytön helmikuun 14. päivä, kun uhri oli yksin kotona.

Toinen jäi kiinni jo kuuden päivän jälkeen

Kidnappaajat eivät ehtineet olla pitkään vapaalla jalalla, sillä äiti jäi kiinni, kun kidnappauksesta oli kulunut vain 6 päivää. Kidnappauksen suorittanut poika ilmiantoi itsensä poliisille neljä päivää myöhemmin. Kaksikko tuomittiin vankilaan, Yang sai kahden vuoden tuomion ja hänen poikansa sai 7 kuukautta lapsen kaappaamisesta. Molemmat valittivat tuomiosta, mutta oikeus ei nähnyt tarvetta muuttaa sitä.

Tapaus levisi nopeasti Kiinan sosiaalisessa mediassa ja moni oli sitä mieltä, että kaksikko pääsi tapauksesta aivan liian helpolla.

”En ymmärrä miksi lasten hyväksikäytöstä saa niin lievän tuomion. Tästä syystä rikoksia tehdään edelleen. Hyöty on suurempi kuin mahdollinen tuomio”, eräs kommentoi.

”Seitsemän kuukautta? Uskomatonta. Onko lapsen kidnappaus näin vähäpätöinen rikos tänä päivänä? Tämä käytännössä kannustaa tekemään rikoksia”, vihainen henkilö kommentoi.

Ikivanha perinne, joka kiellettiin vuonna 1950

Lievät tuomiot lasten hyväksikäyttöön liittyen voivat juontaa juurensa Kiinan ikivanhalle perinteelle, jossa esiteini-iässä olevat tytöt adoptoitiin pojan perheen toimesta ja kasvatettiin vaimoiksi. Tämä käytäntö kiellettiin vuonna 1950, mutta perinnettä harjoitetaan vielä nykyään joillakin syrjäisillä alueilla.

Lähde: odditycentral.com