Joskus aarre voi löytyä sieltä, mistä sitä osaisi odottaa vähiten.

Kokosimme 10 tarinaa, jotka kertovat historiallisesti merkittävistä löydöistä.

1. 1800-luvun kultakolikoita

1

Pariskunta oli ulkoiluttamassa koiraansa Pohjois-Californiassa, kun he huomasivat maassa jotain kiiltävää. He alkoivat kaivamaan erikoisen näköistä esinettä ja löysivät sen sisältä 1400 kultakolikkoa, joista jokainen oli noin 27 000 dollarin arvoisia.

Kolikot olivat erinomaisessa kunnossa ja niiden arvo nousi huikeaan 10 miljoonaan dollariin. Ei huono löytö…

2. Puoli miljoonaa salkussa

2

Pariskunta osti ensimmäisen kotinsa Arizonan osavaltiosta ja aloitti remontin. Paikalla olleet rakennusmiehet purkivat seinän, jonka takaa löytyi salkku, jossa oli 500 000 dollaria rahaa!

Rahat löytänyt pariskunta halusi toimia reilusti, joten he tekivät ilmoituksen löydöstään ja viranomaiset päätyivät antamaan laukun takaisin entisille omistajille. Pariskunta päätti tehdä valituksen, mutta he eivät lopulta saaneet penniäkään tekemästään löydöstä.

3. Kauniit seinät seinien takana.

3

Italialainen pariskunta päätti kaataa seinän tehdäkseen olohuoneestaan tilavamman. Seinien sisältä paljastui kuitenkin todellinen yllätys: seinien sisällä oli toinen seinä, joka oltiin maalattu kulta- ja hopeaväreillä.

Historoitsijat saivat selville että huone oli peräisin 1700-luvun loppupuolelta ja sen omisti Pohjois-Afrikasta kotoisin oleva kauppias.

4. Vanha hylky Bostonin satamassa

4

Rakennusmiehet löysivät Bostonin satamasta 15 metrisen veneen, joka oli peräisin 1800-luvulta. Arkeologien mukaan laiva oli luultavasti uponnut kovan merenkäynnin aikana.

Laiva oltiin luultavasti tyhjennetty ja jätetty uppoamaan, sillä sen sisäpuolelta ei löytynyt mitään arvokasta.

5. Timantit

6

Kaliforniassa tehty löytö mullisti erään miehen elämän. Mies oli ostanut vanhan koruliikkeen ja alkanut remontoida sitä.

Vanhasta koruliikkeestä löytyi pusseja, joiden sisällä oli timantteja. Uutinen levisi nopeasti ja koruliikkeen alkuperäisen omistajan tytär palkkasi lakimiehen, jonka avulla he saivat timantit itselleen.

6. Hautautunut kartano

7

Vuonna 2013, rakennusmiehet tekivät ällistyttävän löydön: he löysivät projektin aikana 1100-luvulta peräisin olevan kartanon. Arkeologien mukaan kyseessä oli todella varakkaan henkilön omistama rakennus tai uskonnollisiin tarkoituksiin käytetty tila.

Rauniot ovat historioitsijoiden mukaan mittaamattoman arvokkaat.

7. 700 vuotta sitten kuolleen naisen muumio

8

Rakennusmiehet olivat tekemässä tietä vuonna 2011, kun he löysivät muumion, joka oli peräisin Mingin Dynastiasta.

Naisella oli kalliita koruja, vaatteita ja hänen piirteensä olivat säilyneet yllättävän hyvinä vielä 700 vuoden jälkeen!

8. Rahaa, osakkeita ja postimerkkejä

10

Pariskunta löysi ullakoltaan rahaa, osakkeita ja postimerkkejä, joiden arvo oli vähintään 45 000 dollaria.

Pariskunta otti yhteyttä entisiin talon omistajiin ja he luovuttivat arvokkaan saaliin heille.

9. Kaksi superharvinaista Superman -sarjakuvalehteä.

12

David Gonzales remontoi kotiaan ja huomasi että talon alkuperäinen omistaja oli vuonna 1938 käyttänyt eristeenä superharvinaisia Supermies-sarjakuvia.

Ensimmäinen sarjakuvalehti myytiin 175 000 dollarilla. Hän löysi myöhemmin lisää sarjakuvia, jotka myytiin noin 5000 dollarin kappalehintaan.

10. Fossilisoitunut mammutin syöksyhammas

13

Seattlessa, Yhdysvalloissa olleet rakennusmiehet tekivät uskomattoman löydön: he löysivät maasta 2,4 metriä pitkän mammutin syöksyhampaan, joka oli 60 000 vuotta vanha. Syöksyhammas toimitettiin Burken luonnonhistorialliseen museoon, joka sijaitsee Seattlessa.

Upeita löytöjä, eikö vain? 

Jaa juttu Facebookissa, jotta ystäväsi saavat lukea näistä historiallisesti merkittävistä löydöistä! 

Lähde: lifebuzz.com