Jeroen van den Broek / Shutterstock.com

Chicago Blackhawks voitti maanantain ja tiistain välisenä yönä Suomen aikaan pelatun NHL:n kuudennen Stanley Cup -finaaliottelun maalein 3-2. Pelin päätyttyä vastustaja Boston Bruinsin suomalainen maalivahti Tuukka Rask joukkueineen joutui katsomaan Chicagon mestaruusjuhlintaa.

Bostonissa pelattu ottelu alkoi kotijoukkueen painostuksella, mikä palkittiin avausmaalilla noin seitsemän minuutin pelin jälkeen. Chicago väänsi pelin tasoin toisen erän alussa ja tasatilanteessa pelattiinkin aina ottelun kolmannen erän puoliväliin saakka.

Boston meni uudelleen johtoon, kun ottelua oli jäljellä vajaat kahdeksan minuuttia. Vierasjoukkue ei kuitenkaan luovuttanut, vaan näytti haluavansa katkaista finaalisarjan. Ajassa 58:44 Blackhawksit tasoittivat pelin ja vain 17 sekuntia myöhemmin vierailijat olivat 3-2 -johdossa.

Chicagon kolmannen erän dramaattinen nousu rinnalle ja ohi piti ottelun loppuun asti. Summerin soitua kentällä alkoivat Chicagon mestaruusjuhlat. Bostonin maalilla torjunut Tuukka Rask osui kiekon eteen 28 kertaa ottelussa. Chicagon päässä Corey Crawford torjui 23 kertaa.

Chicago vei ottelusarjan voitoin 4-2. Edellisen kerran Blackhawksit nostelivat Stanley Cup -pokaalia vuonna 2010.