Kuolema on asia, joka jokaisen tulee kohdata jossakin vaiheessa elämää. Kuoleman kohtaaminen ei varmasti tule koskaan olemaan helppoa.

Onneksi suurin osa ihmisistä ei joudu miettimään kuolemaa kuin vasta vanhempana, mutta tietyt ihmiset eivät valitettavasti ole yhtä onnekkaita. Holly Butcher oli yksi heistä.

Kun Holly täytti 26, hän alkoi ajatella kuolemaa päivittäin, sillä lääkärit olivat diagnosoineet aggressiivisen syövän.

Holly päätti kirjoittaa viimeisen kirjeen ennen kuolemaansa ja ladata sen Facebookiin tammikuun 3. päivä 2018.

Holly kuoli vain 24 tuntia kirjeen julkaisemisen jälkeen.

Nyt hänen kirjoittamansa kirje on levinnyt ja koskettanut ihmisiä ympäri maailmaa.

Facebook / Holly Butcher
Facebook / Holly Butcher

Voit lukea kirjeen alapuolelta:

”On erikoista tajuta ja hyväksyä että kuolet 26-vuotiaana. Kyseessä on asia jota et tule miettimään ja jonka tulet jättämään huomioimatta. Päivät rientävät ja odotat niiden jatkuvan tavalliseen tapaan; Kunnes odottamaton tapahtuu. Olen aina uskonut että tulisin elämään vanhaksi, ryppyiseksi ja harmaaksi. Minulla piti olla ihana perhe (ja paljon lapsia). Minä suunnittelin rakentavani kaiken elämäni rakkauden kanssa. Haluan sitä niin paljon että minuun sattuu.

Mutta se on juuri elämän tarkoitus; elämä on haurasta, arvokasta ja ennalta-arvaamatonta. Jokainen päivä on siunaus, eikä itsestäänselvyys.

Olen tällä hetkellä 27-vuotias. En halua jättää elämääni. Rakastan elämääni. Olen onnellinen. Minun täytyy pysyä täällä rakkaiden ja läheisteni vuoksi. Mutta olen menettänyt kontrollin ja en pysty hallitsemaan tilannettani.

En kirjoita tätä siksi että pelkään kuolemaa. Pidän siitä faktasta että suurimman osan ajasta me emme ajattele väistämätöntä. Joskus se on tuntunut raskaalta, sillä kuolema on eräänlainen tabu, jota käsitellään niin kuin se ei koskaan osuisi omalle kohdalle. Tämä on tuottanut vaikeuksia minullekin.

Mutta toivoisin vain että ihmiset lopettaisivat murehtimisen niistä pienistä asioista ja muistaisivat että kaikki meistä heittävät joskus viimeiset hyvästit. Yrittäkää saada elämästä kaikki paras irti ja pitäkää huoli että voitte hyvin, kitkekää pois kaikki ylimääräinen paskan puhuminen.

Facebook / Holly Butcher
Facebook / Holly Butcher

Olen kirjoittanut runsaasti ajatuksiani ylös ja minulla on ollut paljon aikaa miettiä elämää viimeisten kuukausien aikana. Luonnollisesti kaikista parhaat ideat tulevat mieleeni keskellä yötä!

Kun valitat turhista asioista (asia jonka olen huomannut viimeisten kuukausien aikana), ajattele jotain jolla todella on edessään suuri ongelma. Ole kiitollinen pienistä arkipäiväisistä asioista. On ihan hyväksyttävää tuntea olonsa kiukkuiseksi, mutta älä keskity siihen ja vaikuta muiden elämään negatiivisesti.

Kun olet tehnyt sen, mene ulos, vedä syvään henkeä ja nauti sinisestä taivaasta ja vehreästä nurmesta; Se on niin kaunista. Mieti kuinka onnekas olet, kun pystyt tekemään juuri sitä – eli hengittämään.

Saatat olla tänään jumissa liikenneruuhkassa, tai nukkunut huonosti kun rakkaat lapsesi pitivät sinua hereillä, tai ehkä kampaajasi leikkasi hiuksesi huonosti. Ehkä tekokyntesi menivät rikki, ehkä rintasi ovat liian pienet, tai ehkä sinulla on vähän selluliittia pepussa tai mahassa.

Mutta unohda kaikki nuo ajatukset! Minä vannon, ettet tule ajattelemaan näitä asioita kun on sinun vuorosi kuolla. Kaikki tuo on silloin merkityksetöntä ja elämän kokonaiskuva ratkaisee. Minä katson kroppaani ja kuinka se hajoaa suoraan silmieni edessä.

Facebook / Holly Butcher
Facebook / Holly Butcher

Ei ole olemassa mitää mitä voisin tehdä asialle ja kaikki mitä toivon tällä hetkellä on se että saisin viettää edes yhden syntymäpäivän tai joulun perheeni kanssa, tai olla päivän puolisoni ja koirani kanssa. Vain yksi päivä lisää.

Minä kuulen, kuinka ihmiset valittavat työstä tai kuinka raskasta treenaaminen on – ole kiitollinen että pystyt fyysisesti tekemään niin. Työ ja treeni voivat olla ikäviä asioita … kunnes kehosi ei enää anna sinun tehdä mitään niistä!

Minä yritin elää elämääni terveellisesti, ja se oli itse asiassa suuri intohimoni. Arvosta terveyttäsi ja kehosi toimintaa, vaikka et olisikaan täydellisessä kunnossa. Nauti ja ylistä kuinka fantastista se on. Harrasta liikuntaa ja anna kehollesi ravintoa, mutta älä suhtaudu siihen pakkomielteisesti.

Muista että treenaaminen tuo mukanaan muitakin hyviä puolia kuin pelkän unelmavartalon. Treenaaminen parantaa ajattelukykyä, tunnetiloja ja edistää onnellisuutta. Tuolloin tulet myös huomaamaan kuinka merkityksetön täydellinen vartalo on, jota on kiva esitellä sosiaalisessa mediassa. Huomaatko jotain, joka häiritsee sinua, ota pois tili joka julkaisee sosiaalisessa mediassa negatiivisia asioita. Oli kyseessä sitten ystävä tai ei … suhtaudu omaan hyvinvointiisi kriittisesti.

Facebook / Holly Butcher
Facebook / Holly Butcher

Ole kiitollinen jokaisesta päivästä, jolloin et kärsi kivuista ja jopa niistä päivistä kun sinulle on flunssa tai kipeä selkä. Hyväksy että elämä voi olla yhtä helvettiä, mutta ole kiitollinen siitä, ettei sinulla ei ole hengenvaarallista sairautta ja että tulet parantumaan.

Kritisoi muita vähemmän! … ja auta muita enemmän.

Anna, anna, anna. On totta että saat enemmän onnea tehdessäsi muille asioita, sen sijaan että tekisit kaikkea itseäsi varten. Minä toivon että olisin tehnyt enemmän muille.

Sen jälkeen kun sairastuin, olen tavannut uskomattoman ihania ihmisiä ja olen saanut vastaanottaa kaikista hartaimpia ja rakkaimpia sanoja perheeltä, ystäviltä ja tuntemattomilta; Enemmän kuin pystyisin koskaan antamaan takaisin. En tule koskaan unohtamaan sitä ja tulen olemaan ikuisesti kiitollinen kaikille niille ihmisille.

On erikoista käyttää rahaa … kun kuolet. Materiaalin hankkiminen ei ole enää tärkeää, esimerkiksi uuden mekon. Tuolloin tulee ajatelleeksi sitä kuinka typerää on että me käytämme valtavasti rahaa vaatteisiin ja ”tavaroihin” koko elämämme ajan.

Osta ystävällesi jotain kivaa, sen sijaan että ostaisit mekon, kauneustuotteen tai asun seuraavia häitä varten.

1. Ketään ei kiinnosta jos pidät samoja vaatteita uudestaan
2. Se tuntuu hyvältä. Tarjoa heille päivällinen, tai vielä parempi, valmista heille päivällistä. Tarjoa heille kahvit / anna heille kasvi, hieronta tai kynttilä ja kerro että rakastat heitä.

Facebook / Holly Butcher
Facebook / Holly Butcher

Oli miten oli, nämä ovat vain muutamia ohjeita nuorelta tytöltä. Kuuntele tai anna olla, minulle on aivan sama!

Hei, ja viimeinen asia! Jos pystyt, niin tee palvelus minulle (ja muille) ja ala luovuttamaan verta. Säännöllisesti. Se saa sinut voimaan hyvin ja kaiken lisäksi saat mahdollisuuden pelastaa henkiä. Olen sitä mieltä että ihmiset unohtavat liian usein että yksittäinen verenluovutus voi pelastaa 3 ihmishenkeä! Voit saada aikaan valtavan muutoksen toisen ihmisen elämässä ja vain pienellä panostuksella!

Verenluovutus (enemmän pusseja kuin pystyn laskemaan) on auttanut minua elämään vuoden pidempään – tulen olemaan siitä ikuisesti kiitollinen että sain viettää maapallolla yhden vuoden pidempään yhdessä perheeni, ystävieni ja koirani kanssa. Vuosi joka oli paras koko minun elämässäni.

…’Kunnes tapaamme jälleen.”

Hol

Rakkautta

En voi muuta kuin nostaa hattua ja tuntea samalla surua Hollyn ja hänen läheistensä puolesta. 27-vuotiaan Hollyn kirjoitus oli koskettava ja niin täynnä tärkeää asiaa.

Jaa Hollyn koskettava puhe, jotta ihmiset lopettaisivat turhasta valittamisen ja rakastaisivat jokaista päivää!

Lepää rauhassa, Holly!