Kukaan ei luultavasti usko että energiajuomat ovat terveellisiä – niissä on valtavasti sokeria ja kemikaaleja, joiden lausuminen tuottaa vaikeuksia ainakin minulle…. Ehkä juuri tämän vuoksi energiajuomia ei tulisi nauttia?

Eräs opettaja sai kuitenkin selville, että energiajuomat voivat olla huomattavasti vaarallisempia mitä moni kuvittelee. Hän päätti jakaa kuvia kielestään, joka oli alkanut syöpyä.

Dan Royals päätti mennä lääkäriin hänen kieleensä ilmestyneiden oireiden vuoksi. Lääkärissä todettiin, että energiajuomissa olevat kemikaalit olivat alkaneet syövyttämään hänen kieltään.

”Kuka juo energiajuomia? Oletko koukussa niihin? Harkitse uudestaan”, Dan kirjoitti Facebookissa ja jatkoi:

Facebook / Dan Royals

”Katso tätä kuvaa ….. Tässä on se, mitä tuo p*ska tekee kielelle, kuvittele mitä se tekee sisäelimille? Oireiden alkaessa join noin 5-6 energiajuomaa päivässä (olin väsynyt lasten opettamisesta) ja pesin hampaani päivittäin. Menin kuitenkin lääkäriin ja pam! Sain tietää että energiajuomissa olevat kemikaalit ovat syypäänä… Ne kirjaimellisesti syövyttävät kielesi pois.”

Dan kertoo että hän tupakoi, mutta lääkärin mukaan sen ei tulisi vaikutta kielen kuntoon.

”Olkaa varovaisia. Haluan tehdä selväksi sen, että pidän huolta suuhygieniasta ja oireet ovat energiajuomien syytä… Poltan tupakkaa, mutta se ei aiheuta kielen syöpymistä.”

”Tutkimustulokset osoittavat että reikiintyminen johtuu pääosin happamasta ja sokerisesta koostumuksesta, energiajuomissa on runsaasti molempia elementtejä”, World Health Organisation kertoo Metro -lehdelle.

”Toisessa tutkimuksessa huomattiin että energiajuomien runsas kulutus voi aiheuttaa rappeumia ikenissä ja kielessä, joka johtaa särkyyn ja kipuun”

Tutkimusten mukaan energiajuomiin voi jäädä koukkuun, tai pidemminkin niiden sokeriin ja kofeiiniin. Kun energiajuoman vaikutus loppuu, he kaipaavat lisää – vaikka samaan aikaan terveellinen hedelmä ajaisi saman asian.

Tätä uutista lukiessa ei ole ihme, että monet kaupat eivät myy energiajuomia alle 16-vuotiaille. 

Voi syövyttää hampaat.

Energiajuomat vahingoittavat kieltä ja hampaita. Erään naisen hampaat olivat syöpyneet lähes kokonaan energiajuomien vuoksi. Kyseessä oli kuitenkin äärimmäinen tapaus, sillä nainen oli koukussa Monster -energiajuomiin ja joi tölkkejä noin kuusi päivässä. Nainen kertoo että hänellä on vaikeuksia syödä ja todellisia vaikeuksia saada itselleen työpaikkaa.

Energiajuomat voivat myös aiheuttaa kofeiinin yliannostuksen. Oireita ovat hikoilu, pahoinvointi, heikotus, huimaus, sydämentykytys, rytmihäiriöt ja pahimmassa tapauksessa kuolema.

Olkaahan varovaisia. Kuvittele mitä energiajuomat tekevät sisäelimille?!

Jaa uutinen Facebookissa, jos toivot että nuoret pysyvät erossa energiajuomista! 

Lähde: ladbible.com