22-vuotias fossiilien metsästäjä löysi todellisen aarteen, kun hän oli löytöretkellä Whitbyn rannalla, Yorkshiressa.

Aaron Smith, 22-vuotias lääketieteen opiskelija, tutki Whitbyn kaupungissa sijaitsevaa rantaa ja toivoi löytävänsä fossiileja. Ei kuitenkaan kulunut kauaa, kun hän huomasi ”kultaisen tykinkuulan”, joka oli hieman tavallista jalkapalloa pienempi.

Hän otti upean näköisen kiven käteensä ja huomasi että sen sisällä oli lähes varmasti fossiili.

Kennedy News and Media

Kun hän avasi ”kultaisen tykinkuulan”, sen sisältä löytyi valtava Elegantericeras fossiilli, jonka uskotaan olevan peräisin aikaiselta jurakaudelta.

Aaronin mukaan fossiili koostui kalkkikivestä, joka oli rikkikiisun (katinkullan) peitossa – tämän vuoksi kivi kimalteli.

”Kalkkikivi oli katinkullan peitossa, jonka ansiosta voimme hioa sen kultaisen näköiseksi. Minusta on kiehtovaa että näitä 185 miljoonaa vuotta vanhoja kiviä löytää vielä tänäkin päivänä tavallisilta hiekkarannoilta. Tällaisia löytöjä tehdään yleensä vain muutaman vuoden välein”, Aaron kertoo The Mirror uutisille.

Aaron lataa yleensä kuvia ja videoita tekemistään löydöistä.

Kennedy News and Media

”Ihmiset ovat yleensä innoissaan, kun he saavat nähdä fossiileja videolla tai livenä. Fossiilien metsästäminen on minun harrastukseni tai pidemminkin todellinen intohimo”, Aaron kertoo.

Näin Aaron päätyi etsimään fossiileja

”Päädyin etsimään fossiileja, sillä isäni harrasti kalastusta ja etsi samalla myös fossiileja, meillä on paljon upeita muistoja tältä rannalta. Muistan, kun etsimme ensimmäistä fossiilia ja kuinka innostunut olin halkaistessani kiven, jonka sisältä se löytyi! Tämä sytytti intohimon, joka on jatkunut tähän päivään asti.

Fossiilin tunnistaa yleensä jo siitä että osa siitä näkyy kiven ulkoreunassa.”

”Kultainen tykinkuula” on Aaronille varmasti ikimuistoinen löytö!

Jaa uutinen Facebookissa, jos uskot että ystäviäsi kiinnostaisi tämä löytö.