Asunnon tai talon vuokraaminen tuntemattomalle tuo aina mukanaan potentiaalisen riskin.

Poliisin mukaan asunnon vuokrannut henkilö oli käyttänyt väärennettyä luottokorttia ruoan ja alkoholin ostoon. Hän oli järjestänyt ”huumeiset orgiat”, jonka seurauksena Calgaryssa sijaitseva koti tuhoutui.

Calgaryn luoteisosassa sijaitseva talo oltiin laitettu vuokralle Airbnb:n kautta.

Mies ja vaimo olivat vuokranneet kotinsa viikonlopuksi 24. – 27. päivä huhtikuuta. Vuokralaiset olivat tuhonneet heidän kotinsa jättäen jälkeensä biovaarallista jätettä, majoneesiin peittyneitä huonekaluja, viinalammikkoja ja kondomeja ympäri asuntoa.

Poliisin mukaan bileistä ja kovasta metelistä tehtiin useampi ilmoitus viikonlopun aikana.

Viranomaiset palasivat talolle maanantaina, kun talonomistajat soittivat ja pyysivät apua vuokralaisten poistamiseen talosta. Rikostutkijat yrittävät tällä hetkellä selvittää valvontakameroiden avulla väärennettyä luottokorttia käyttäneen henkilön henkilöllisyyden.

Poliisi pyysi myös bileisiin osallistuneita henkilöitä astumaan esiin ja kertomaan kuka on vastuussa tapahtumista. Poliisin tekemän arvion mukaan perheen kotiin syntyi 50 000 – 75 000 euron edestä vahinkoa, tosin nyt summa on tuplaantunut jo 150 000 euroon.

Airbnb tarjosi perheelle korvaavan asunnon, kunnes koti on saatu kunnostettua asumiskelpoiseksi. Tähänastisen tiedon mukaan remonttiin ja siivoukseen saattaa kulua jopa kuukausia. Onneksi Airbnb on kuitenkin luvannut kattaa edes siivouksesta ja korjaustöistä syntyvät kulut.

Katso alta video, joka aiheuttaa kylmiä väreitä.

Kannattaa tosiaan olla tarkkana, kun vuokraa kotiaan tuntemattomille ihmisille!