Moni ihminen haluaa jättää perinnökseen jotain todella arvokasta, josta jälkipolvi voisi hyötyä tunnearvollisesti sekä myös rahallisesti.

Jokainen autoharrastaja tietää, että vanhat museoautot voivat olla ulkonäköönsä nähden suunnattoman arvokkaita varsinkin keräilijöiden huutokaupoissa.

Harold Carr kuoli 89-vuotiaana Newcastlessa ja jätti omaisuutensa sukulaisilleen. Yksi perinnöksi jätetyistä kohteista oli vanha autotalli, joka ei näyttänyt ulkoapäin kovinkaan arvokkaalta. Sukulaiset kuitenkin tiesivät, että mies oli keräillyt yksikseen autoja viimeisten elinvuosiensa aikana, mutta autojen arvosta heillä ei ollut mitään käsitystä.

”Paikallisten huhujen mukaan epäiltiin, että Haroldilla olisi Bugatti. Tieto ei ollut kuitenkaan varmaa, eikä kukaan varsinkaan tiennyt sitä, minkä arvoinen se olisi,” hänen veljenpoikansa kertoi The Mirror- lehdelle.

1
Wikipedia

Veljenpoika joutui hieraisemaan silmiään, kun hän meni autotalliin ja huomasi huhun olevan totta. Tässä ei ollut vielä kuitenkaan kaikki.

Heidän setänsä omisti siis Bugatin, mutta kyseessä ei ollut mikään tavallinen auto. Kyseessä oli todellinen aarre: Bugatti Type 57S Atalante.

Auton arvo oli arviolta 6 miljoonaa puntaa eli huimat 8 miljoonaa euroa.

2
Wikipedia Commons

Kyseistä mallia valmistettiin ranskalaisessa autotehtaassa ainoastaan 43 kappaletta. Haroldin Bugatti oltiin valmistettu 5. toukokuuta vuonna 1937.

3
Wikipedia Commons

Autolla oli ollut vuosien aikana useita omistajia, ennen kuin Harold Carr osti sen vuonna 1955.

4
Wikipedia Commons

Carr unohti Bugatin talliinsa, kun sitä ei vuoden 1960 jälkeen enää rekisteröity liikennekelpoiseksi.

Mies piti autoaan piilossa useiden vuosikymmenten ajan, sillä hän ei halunnut esitellä omaisuuttaan muille.

Kun Haroldin perilliset löysivät auton vuonna 2009, oltiin siitä tehty lukuisia tarjouspyyntöjä, joihin Harold Carr ei ollut ikinä kuitenkaan suostunut. Lukuisat keräilijöiden lähettämät kirjeet lojuivat autotallissa.

5
Wikipedia Commons

Auto myytiin huutokaupassa 3,4 miljoonalla eurolla.

Sukulaiset jakoivat rahat tasan ja he eivät varmasti olisi osanneet odottaa tulevansa miljonääreiksi, kun he päättivät siivota sedän autotallin.

6
Wikipedia Commons

Harold ajatteli jalosti, sillä hän halusi turvata sukulaistensa tulevaisuuden sen sijasta, että hän olisi itse myynyt autonsa ja pitänyt hauskaa rahoilla.