Optinen illuusio paljastaa oletko nuori vai vanha – ainakin tämän tutkimuksen perusteella.

Aivot ja silmät ovat lähes poikkeuksetta erinomainen tiimi, vähän niin kuin paita ja peppu. Joskus niiden välisessä kommunikoinnissa voi kuitenkin tapahtua virheitä, jonka seurauksena emme pysty tulkitsemaan kuvaa niin selkeästi kuin olemme tottuneet.

Optinen illuusio

Vaimo ja anoppi on yksi tunnetuimmista optisista illuusioista. Kyseisestä illuusiosta on tehty erilaisia versioita jo 1800-luvulta asti ja tunnetuin illuusio on peräisin vuodelta 1915.

1
Wikipedia Commons

Kuvassa voi nähdä nuoren naisen, joka katsoo poispäin tai sitten vanhan naisen, joka katselee vasemmalle. Illuusio on siinä mielessä erikoinen että voit nähdä vain yhden naisen kerrallaan.

Kumman sinä näit tässä kuvassa ensin?

2
Wikipedia Commons

Australiassa tehdyn tutkimuksen mukaan vanhemmat ihmiset näkevät helpommin vanhan naisen, kun taas nuoremmat näkevät helpommin nuoremman naisen.

Tutkimukseen osallistui 393 henkilöä, jotka saivat katsoa kuvaa puolen sekunnin ajan. Tämän jälkeen heiltä kysyttiin, mitä he näkivät.

Tutkimuksessa kävi ilmi että vanhemmat ihmiset näkivät lähes poikkeuksetta vanhemman naisen ja nuoret ihmiset näkivät nuoremman naisen. 

Jaa tämä uutinen, jos tutkimus osoittautui oikeaksi ainakin omalla kohdallasi!