Mitä tarvitset selvitäksesi 5 vuoden ajan maan alla?

Isän ja pojan ylläpitämä YouTube-kanava ”What’s Inside” on omistettu nimensä mukaisesti asioiden sisällön tutkimiseen. Kaksikko aloitti selvittämällä arkipäiväisten tavaroiden, kuten tennispallon, ampiaispesän ja tietokoneen sisällön. Videoiden suosio räjähti kuitenkin nopeasti, jonka jälkeen isä ja poika ovat päässeet tutkimaan mitä mielenkiintoisimpien esineiden ja paikkojen sisäpuolta.

Mitä löytyy ydinbunkkerin sisältä?

Tällä kertaa What’s Inside:n videolla tutustutaan Yhdysvalloissa sijaitsevaan tuomiopäivän bunkkeriin. Bunkkerin sisällä pystyy asumaan yhtäjaksoisesti jopa 5 vuoden ajan ja se kestää huimaa 894 m/s tuulennopeutta – sekä vaaralliselta ydinsäteilyltä.

Bunkkeri ulottuu monien kymmenien metrien syvyyteen ja siinä on yli 10 kerrosta – mukaan lukien ensiapu & valvontakerros, lukuisia asuinkerroksia, kuntosali & spa-kerros ja viihdekerros, joka sisältää muun muassa oman elokuvateatterin! Eri kerroksiin pääsee hissin avulla.

What's Inside
What’s Inside

Bunkkeri oli alunperin rakennettu ohjussiiloksi kylmänsodan aikana, kun Neuvostoliitto ja Yhdysvallat laittoivat satoja miljardeja dollareita kilpavarusteluun. Tänä päivänä bunkkeri on muutettu luksus asuntokokonaisuudeksi, mutta paikka suojaa edelleen siellä asuvia henkilöitä tarpeen tullessa.

What's Inside
What’s Inside

Paljon tällainen ”kämppä” maksaa?

Kyseisen bunkkerin voi ostaa 2 miljoonalla dollarilla eli noin 1,77 miljoonalla eurolla. Voin kuvitella että monilla miljönääreillä on tällainen paikka, johon he voivat viedä tarpeen tullen koko sukunsa suojaan.

What's Inside
What’s Inside

Luksuksesta huolimatta, en tiedä kuinka kauan pystyisin asumaan betonisessa luolassa näkemättä päivänvaloa vuosiin.

Pääset katsomaan tarkemmin bunkkerin sisäpuolelle oheisen videon myötä. 

Todella upea, mutta samalla karmivan tuntuinen paikka. En oikein osaa sanoa, haluaisinko asua näin valtavassa ja kolkossa betoniluolassa… 

Jaa artikkeli Facebookissa, jos uskot että ystäväsi haluaisivat katsoa tämän videon.